Mainos

Eilen tässä oli vielä kaupunki, sitten tuli tornado

Yhdysvalloissa pelastustyöntekijät ovat jatkaneet eloonjääneiden etsintää maan keskiosia runnelleiden tornadojen jäljiltä.

Ainakin 35 ihmistä on saanut surmansa myrskyissä, jotka ovat tuhonneet kokonaisia asuinalueita. Lisäksi satoja ihmisiä on loukkaantunut.

Myrskyt ja tornadot ovat riehuneet useissa osavaltioissa. Erityisen tuntuvat vahingot ne saivat aikaan Indianan eteläosissa. Lähellä Tennesseen rajaa kerrottiin pienen Marysvillen kaupungin tuhoutuneen kokonaan.

Paljoa ei jäänyt jäljelle myöskään 2000 asukkaan Henryvillestä sen jälkeen kun tornado pyyhkäisi paikkakunnan yli.

"Luontoäidin raivo ei ole meille vierasta"

Myrskyssä tuhoutui muun muassa Henryvillen lähistöllä asustavan Steve Kloepferin kotitalo.

Kloepfer itse selviytyi myrskystä hengissä, mutta samassa talossa asuneet Kloepferin täti, setä sekä näiden 4-vuotias lapsenlapsi katosivat myrskyssä. Kadonneiden ruumiit löytyivät myöhemmin keskeltä peltoa romun seasta.

Onnekkaampia olivat rehtori Glenn Riggs ja 40 tämän koulun oppilasta, jotka kyyristelivät perjantaina myrskyn alkaessa suojassa koululla. Kaikki koulun oppilaat eivät olleet voineet poistua koteihinsa ennen myrskyä, joten oppilaat hakivat suojaa koulussa sijaitsevasta toimistosta.

Lauantai-aamuna näky koululla oli melkoinen. Tukipalkki sojotti kohti taivasta koulun raunioista. Keltainen koulubussi oli iskeytynyt kadun toisella puolella sijaitsevaan rakennukseen, aivan kuin se olisi ollut lapsen pois viskaama lelu.

Rehtori Riggs pitää uskomattomana, ettei kukaan koululaisista kuitenkaan loukkaantunut.

– Se on ihme. Ylistämme luojaa, Riggs totesi CNN:n haastattelussa.

Indianan kuvernööri Mitch Daniels kiersi alueella lauantaina katsastamassa tilannetta. Danielsin todistama näky oli karu: tornado oli repinyt rakennuksia auki, lennättänyt romua ympäriinsä ja katkonut puita kuin tikkuja.

– Luontoäidin raivo ei ole vierasta meille täällä Indianassa. Mutta tämä on vakavinta, mitä olen nähnyt niinä vuosina kun olen tehnyt tätä työtä.

"Voin vain sanoa, että rukoilkaa"

Toisessa kaupungissa lähellä Henryvillä, Salemissa, pikkutyttö löydettiin yksin keskeltä peltoa. Kukaan ei tiennyt miten tyttö oli joutunut pellolle, mutta selvää oli, että tyttö tarvitsi apua.

20-kuukautta vanha tyttö vietiin sairaalaan, jossa tämä tunnistettiin ja tytön perheeseen otettiin yhteyttä. Tyttö oli lauantai-iltapäivällä kriittisessä kunnossa.

Tunnelma oli synkkä myös Pyhän Francis Xavierin kirkossa Henryvillessä, jossa ihmiset yrittivät selvittää läheistensä kohtaloa.

Kirkon puhelinvastaajaan jätetty viesti summasi asukkaiden pelot ja tuntemukset:

– Haloo, tässä puhuu isä Steve. Joudun valittaen ilmoittamaan, että meillä ei ole yksityiskohtaista tietoa ihmisistä. Tiedot vahvistetaan paloasemalla, mutta tällä hetkellä palolaitokseen ei saa yhteyttä normaalisti, koska puhelinlinjat ovat poikki. Voin vain sanoa, että rukoilkaa ystävienne ja perheenne puolesta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.