Eilen oli historian lämpimin 18. lokakuuta – ensi viikolla kylmenee reilusti, luvassa räntää ja pohjoistuulta: Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

Kannattaako vaihtaa jo talvirenkaat? 2:05

Nyt on hyvä aika vaihtaa talvirenkaat myös etelässä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen. Ensi viikolla sää nimittäin kylmenee reilusti.

– Etelä-Suomeen asti on luvattu yöpakkasia, joten nyt on hyvä aika vaihtaa.

Mannisen mukaan sää on ollut tähän asti huomattavasti tavanomaista lokakuuta lämpimämpi. Ensi viikolla onkin luvassa paluu normaaliin lokakuun säähän.

– Lokakuussa on ollut nyt jopa viisi astetta tavallista lämpimämpää. Melkein joka päivä on tässä kuussa mitattu kyseisen päivän korkein lukema. Esimerkiksi eilen oli lämpimin koskaan mitattu 18. lokakuuta, Manninen kertoo.

Ensi viikolla tuulee pohjoisesta ja sataa räntää

Ensi viikon säätilan muutos johtuu siitä, että Suomen alapuolelle jämähtää matalapaineen alue, jonka seurauksena Suomeen alkaa virrata kylmää ilmaa pohjoisesta.

– Vallitseva tuulen suunta on silloin pohjoinen. Ensi viikko tuntuu varmasti kylmältä, koska on ollut niin paljon lämpimiä viikkoja alla.

Mannisen mukaan ensi viikko on sateinen etelässä ja poutainen pohjoisessa. Jos pohjoisessa sataa, sateet voivat tulla lumena. Keski-Suomessa räntäsateet ovat mahdollisia. 

Lue myös:

    Uusimmat