Mainos

Eila Minkkisestä Vuoden taidekäsityöläinen

Hopeaseppä, kuvanveistäjä Eila Minkkinen on Vuoden taidekäsityöläinen 2004. Valinnan teki Taidekäsityöläiset, TAIKO ry.

Vuoden 2004 taidekäsityöläinen Eila Minkkinen on luonut mittavan uran koru -ja metallitaiteilijana. Hänen tuotannossaan korostuu materiaalin hallinta ja taiteellinen monimuotoisuus yhdistettynä vankkaan ammattitaitoon ja uuden etsimiseen, sanotaan valintaperusteissa.

Eila Minkkinen aloitti taiteellisen uransa 1970-luvulla korutaiteilijana valmistaen kookkaita hopeakoruja suurtöisellä ja ikivanhalla repousse'-työtavalla. Samalle vuosikymmenelle ajoittuvat myös ilmaisullisesti vahvat, suomalaisia metsäneläimiä kuvaavat hopea -ja pronssikorut, jotka tänään ovat jo klassikkoja.

Perusteissa korostetaan Minkkisen uraa metallitaiteilijana. Hän on kehittänyt erilaisia metallien käsintyöstämisen tekniikoita mm. soveltamalla vanhoja menetelmiä nykyaikaisiin, kookkaisiin seinäreliefeihin. Minkkisellä on ollut lukuisia yksityisiä -ja yhteisnäyttelyitä täällä kotimaassa ja ulkomailla. Hän on myös valmistanut useita julkisia taideteoksia ja taiteilijan töitä on monissa koti -ja ulkomaisissa kokoelmissa.

Eila Minkkisen näyttely on keskiviikosta avoinna yleisölle Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä. TAIKO on eri materiaalia käyttävien käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden ammatillis-aatteellinen järjestö. Se on yksi viidestä Teollisuustaiteen liitto Ornamon jäsenjärjestöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.