Eikö miehesi siivoa jälkiään? Näin saat hänet vihdoinkin hommiin!

Siivoaminen on rahan ohella yksi pariskuntien ikuisista riidan aiheista. Usein tilanne on seuraava: Nainen pyytää kerta kerran jälkeen miestään siirtämään sukkansa pyykkikoriin ja laittamaan likaiset astiat tiskikoneeseen, mutta ei – tavarat jäävät aina vain siihen, mihin ne kulloinkin sattuvat jäämään. Näillä ovelilla nikseillä saat kuitenkin ukkosi siivoamaan itse omat jälkensä, ja ehkä jopa innostumaan kotitöistä!

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan miehet ovat viime vuosina ryhtyneet tekemään enemmän kotitöitä, mutta päävastuu on edelleen naisilla. Vaikka monessa perheessä työt jakautuvatkin tasaisesti, pätevät osassa edelleen vanhat lait: Nainen hoitaa kodin ja lapset.

Jos pyytäminen, eli miehen silmissä jatkuva mäkättäminen, ei auta, on aika tarttua järeämpiin aseisiin. Pienellä oveluudella huomaat pian, ettet enää olekaan yksin vastuussa kotitöistä.

1. Ymmärrä vastustajaasi

Sodassa ja rakkaudessa kaikki keinot ovat sallittuja. Miellät sitten siivoustaiston kumpaan kategoriaan tahansa, on tärkeää, että ymmärrät vastustajaasi.

Perinteisen miehen elämässä on kolme perusasiaa ylitse muiden: Seksi, ruoka ja rakkaus elektroniikkaan, kuten komeaan televisioon. Vaikka voisi ehkä kuvitella, että myös raha ja valta ovat tärkeitä, ovat ne todellisuudessa keinoja saada seksiä, ruokaa ja komeaa elektroniikkaa.

Luonnollisesti meistä on moneksi, joten jos koet, että nämä asiat eivät päde miehesi kohdalla, valitse itsellesi uusi top 3. Pääasia on, että ymmärrät, millä keinoin sinun on houkuteltava miestäsi siivoushommiin – mäkättäminen kun tunnetusti on turhaa.

2. Keinot

Kun tiedät, mikä motivoi miestäsi, tarvitset oikeat keinot inspiroimaan häntä oikealla hetkellä.

Uhkailu, lahjonta ja kiristys ovat kolme kuuluisaa kasvatuskeinoa, mutta puolisoa käsitellessä tiedon pimittäminen, uhkailu ja vaihtokauppojen tekeminen toimivat paremmin.

Muista olla ystävällinen ja hyväntuulinen kaikissa siivoamiseen liittyvissä tilanteissa. Miehesi tekee pyytämäsi asiat, jos esimerkiksi iloisesti ehdotat vaihtokauppaa kotitekoisesta pizzasta imuroitua lattiaa vastaan.

Pidä kuitenkin mielessäsi, että positiivisuudellakin on rajansa – mikäli viesti ei kerta kaikkiaan mene perille, on aika siirtyä seuraavassa kohdassa esiteltyyn kohtaan "asioiden evääminen ja tiedon pimittäminen".

3. Strategia

Nyt kun tiedät, mikä mieheesi tepsii ja millaisin keinoin häntä inspiroidaan, on aika keskittyä strategiaan. Kuten sanottua, kiristys, uhkailu ja vaihtokauppojen teko toimivat tehokkaasti. Aloita ensin positiivisin keinoin ja siirry negatiivisempiin asioihin vasta, kun mikään muu ei auta. Muuten aiheutat välillenne vain turhaa riitaa.

1. Esimerkki hyvästä vaihtokaupasta

Jättikö hän jälleen kengät keskelle eteisen lattiaa ja viskasi takin tuolille naulakon sijaan? Lupaa hänelle täydellinen televisionkatselurauha illalla, mikäli hän on tehnyt tietyt asiat ennen sitä – toisin sanoen siivonnut itse omat jälkensä.

2. Uhkailu

"Mikäli jätät likaiset astiasi keittiön pöydälle tiskikoneen sijaan, piilotan kaukosäätimen paikkaan, josta et ikinä löydä sitä!"

Näin kovan luokan uhkaukset saavat hänet taatusti hoitamaan osuutensa kotitöistä.

3. Asioiden evääminen ja tiedon pimittäminen

Kohta kolme on kohdista kaikkein tehokkain, mutta se on myös kaikkein vaarallisin – riitatilanne on nimittäin enemmän kuin todennäköinen.

Jätä kertomatta, että vanhempasi ovat tulossa vierailulle, vaikka hänen likaiset kalsarinsa löytyvät keskeltä lattiaa – sen jälkeen hän taatusti muistaa laittaa ne pyykkikoriin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja