Mainos

Eikö kuljettaja ohjaa autoa? Toivottavasti olet Nevadassa

Automaattisesti itseään ohjaavat autot otetaan testikäyttöön julkisilla teillä Yhdysvalloissa Nevadassa.

Google on testannut automaattisesti ajavia autojaan jo jonkin aikaa, mutta nyt Nevadan liikenneviranomaiset ovat ensimmäistä kertaa myöntäneet niille virallisen lupamenettelyn vapaasti julkisilla teillä ajamiseen.

Moottoriajoneuvo-osaston johtaja Bruce Breslow toteaa, että testeissä Googlen autolle on tööttäilty useammin kuin muille, mutta se johtuu siitä, että se ajaa niin turvallisesti.

Google käyttää autonsa alustana Toyotan Prius -mallia

Auton tutkajärjestelmä havaitsee kävelijät, pyöräilijät ja muut kulkuneuvot ja se luo auton ympärille virtuaalisen puskurivyöhykkeen. Tämän avulla auto pystyy toimimaan oikein eri tilanteissa.

Uutistoimisto AP kertoo, että Nevadan säännökset vaativat kuitenkin edelleen kahden ihmisen läsnäoloa testiautossa. Toisen on istuttava ratin takana hätätilanteiden varalta ja toinen seuraa tietokonenäytöltä auton reittivalintoja.

Mahdollisen virhetilanteen sattuessa kuljettaja pystyy ohittamaan automaattisen järjestelmän painamalla jarrua tai laittamalla käden ratille.

Google on anonut lupaa kolmelle testiautolle.

Testiautot varustetaan punaisilla rekisterikilvillä. Breslowin mukaan automaattisesti ohjautuvat autot saattavat tulla myyntiin 3-5 vuoden kuluttua. Tällöin kilvet muutetaan vihreiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.