Mainos

Ei yksimielisyyttä ilmastoasioista

Rikkaat ja köyhät maat eivät päässeet yksimielisyyteen vastuustaan kasvihuonepäästöjen leikkaamisessa tänään päättyneessä YK:n kokouksessa Bonnissa.

Yhdysvaltoja moitittiin kaksi viikkoa kestäneessä kokouksessa Kioton sopimuksen noudattamatta jättämisestä taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan. Yhdysvaltain edustaja sanoi uutistoimisto AFP:lle, että ns. päästökaupassa Yhdysvallat ei suinkaan yritä vältellä omia velvoitteitaan vaan pyrkii auttamaan tavoitteiden saavuttamisessa tehokkaalla tavalla.

Kokouksen 1200 edustajaa 150 maasta työskentelivät viime joulukuussa Kiotossa solmitun sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kiotossa sovittiin, että teollisuus- ja siirtymätaloudet pudottavat päästöjään vuoden 1990 määrästä yli 5 prosenttia vuosiin 2008-2012 mennessä. EU:n olisi pudotettava päästöjään 8 prosenttia.

Bonnin kokouksessa oli erimielisyyttä eri ryhmien välillä mm. siitä, että teollisuusmaat eivät täytä sitoumuksiaan tai että kaikkien osapuolien pitäisi tehdä sitoumuksia yhtälailla. YK:n viranomaiset sanoivat kuitenkin, että Bonnissa oli edistytty YK:n seuraavan suuren ilmastokokouksen valmisteluissa. Kokous pidetään Buenos Airesissa marraskuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.