Mainos

"Ei värivikaisille" -työpaikkailmoituksen jättäjä syyttää työvoimatoimistoa

Työ- ja elinkeinotoimiston sivuilla komeili tovin aikaa rasistiseksi luonnehdittava ilmoitus.

Ilmoituksessa, jolla haettiin hot dog -yrittäjää Joensuuhun, todettiin muun muassa ettei työ sovi "värivikaiselle".

Työssä tarvittiin ilmoituksen jättäjän mukaan muun muassa hyvää suomen kielen taitoa. Ilmoitukseen oli kirjoitettu myös sulkujen sisään maininta: ei sovi värivikaisille.

Ilmoitus oli jätetty sunnuntaina ja se oli netissä koko eilisen päivän, kertoo sanomalehti Karjalainen. Yrittäjää etsi East-Carelian Trade Central.

Yrityksen edustaja Pekka Haukka ei suostunut kommentoimaan MTV:n uutisille, miten teksti oli alunperin ilmoitukseen päätynyt.

- Haettekos te tätä työpaikkaa, kun tässä tuntuu jokainen toimittaja nyt soittelevan perään. Se pitää lukea siitä rivien välistä, miksi tuo teksti oli siinä. Kyllä työvoimatoimistossa olevien virkailijoiden pitäisi olla niin ammattitaitoisia, että he tuollaiset kommentit ilmoituksista poistavat, Haukka totesi.

Sivustolla mol.fi annetun kuvauksen perusteella tarjolla ollut työ oli hot dogien myymistä omalla toiminimellä.

"Ilmoitus johtui inhimillisestä erehdyksestä"

Joensuun seudun työ- ja elinkeinotoimiston apulaisjohtajan Kristiina Martikaisen mukaan kyseinen teksti oli jäänyt ilmoitukseen inhimillisen erehdyksen takia.

- Kaikki ilmoitukset luetaan yleensä läpi ennen julkaisua, mutta tämä ilmoitus oli nyt jostain syystä jäänyt lukematta. Meillä ei ole aikaisemmin tapahtunut mitään tällaista. Normaalisti useat henkilöt tarkistavat kymmeniä ja kymmeniä ilmoituksia päivittäin, Martikainen sanoo.

Apulaisjohtajan mukaan työ- ja elinkeinotoimisto on ollut tänään yhteydessä työpaikkailmoituksen jättäjään, joka on myös halunnut ilmoituksen poistamista.

- Yleensä työnantajat osaavat laatia työpaikkailmoitukset niin, että niissä on vain harvoin korjattavaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.