Mainos

"Ei valtaa pois presidentiltä", jyrähtää kansa

Suurin osa suomalaisista ei kaventaisi presidentin valtaa. MTV3:n nettikyselyyn vastanneet ihmettelevät mitä presidentillä enää tehdään, jos valta otetaan pois.

Kyselyyn vastanneista yli 70 prosenttia vastaa ei, kun kysytään "Pitäisikö presidentin valtaoikeuksia kaventaa?".

- Eihän sitten tarvita koko presidenttiä, jos ei sillä ole minkäänlaista sanan valtaa, ja onhan se melkoista soutamista ja huopaamista jos muutellaan presidentin oikeuksia. Jos seuraava presidentti on kova porvari niin valtaoikeuksia korotetaan, pankaapa mieleen, povaa nimimerkki Mummo 63.

Samoilla linjoilla on nimimerkki Arjasie.

- Ei missään tapauksessa valtaa pois presidentiltä, virkahan olisi sen jälkeen turha! Kyllä itsenäisessä valtiossa täytyy olla presidentti, jonka sana painaa etteivät kaikenlaiset haihattelijat ja populistit pompottele kansalaisten ajatuksia sinne tänne, kirjoittaa Arjasie.

"Ei yksi ihminen voi päättää suuren joukon asioista"

Nettikyselyssä vähemmistöön jäävät ne, jotka ottaisivat presidentiltä valtaa pois. Kun vastaajia on yli 1 600, on heistä vajaat 500 sitä mieltä, että presidentillä on nykyään liikaa valtaa.

Vallan kaventamista perustellaan mm. sillä, että yhdellä ihmisellä ei pitäisi olla demokratiassa liikaa valtaa.

- On demokratian vastaista, että yksi ihminen voi yksin päättää suuren ihmisjoukon asioista, sanoo nimimerkki Kyllä ehdottomasti!.

Nimimerkki Efu sanoo, että presidentin valtaa pitäisi ehdottomasti kaventaa.

- Me eletään vapaassa demokrattisessa maassa jossa meillä on hallitus ja eduskunta jotka päättävät miten asioita hoidetaan. Ei täällä tarvita jotain jotain yksinvaltiasnukkea nimeltään presidentti joka päättelee oman mielensä mukaisesti, jyrähtää Efu.

Presidentin vallan kaventamisen puolesta puhuu nyt myös valtioneuvos Harri Holkeri, joka on aiemmin tunnettu presidentin valtaoikeuksien puolustajana. Hän sanoo MTV:n uutisille, että kansa ei arvosta pikkunäpertelyyn keskittyvää presidenttiä. Holkerin mielestä presidentin voisi vapauttaa esimerkiksi nimityspäätöksistä, ja näin presidentti voisi keskittyä enemmän arvojohtajuuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.