Mainos

Ei syytettä Netanyahua vastaan

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ei saa syytettä korruptiosta. Oikeuskansleri Elyakim Rubinstein ilmoitti tänä iltana, etteivät todisteet riitä syytteen nostamiseksi.

-Asia on loppuun käsitelty, koska pääministeriä vastaan ei ole riittävästi todisteita, Rubinstein kertoi lehdistötilaisuudessa. Päätös ei kuitenkaan poista epävarmuutta pääministerin poliittisen tulevaisuuden ympäriltä.

Tänään ei vielä tiedetty, miten hänen poliittiset liittolaisensa suhtautuvat pääministeriä vastaan suunnattuihin syytöksiin.

Syytteeltä säästyvät Netanyahun lisäksi oikeusministeri Tzachi Hanegbi sekä asianajaja Roni Bar-On. Syytteeseen joutunee sen sijaan Likudin hallituskumppanin, äärijuutalaisen Shas-puolueen johtaja ja kansanedustaja Aryeh Deri.

Poliisi oli suosittanut syytteiden nostamista oikeuskanslerin nimitystä koskevan skandaalin yhteydessä. Bar-On erosi oikeuskanslerin virasta vain puoli vuorokautta nimityksensä jälkeen Israelin television paljastusten vuoksi.

Television mukaan Deri oli vaatinut Bar-Onin nimittämistä oikeuskansleriksi ehtona sille, että Shas-puolue tukisi Netanyahun Hebron-sopimusta. Oikeuskanslerina Bar-Onin oli määrä kumota Deriä vastaan nostetut korruptiosyytteet.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.