Mainos

Ei pöllömpi ilta

Upeasti hän kaartoi pääkatsomon suunnasta mahtavin siivin, ojensi jalkansa, jarrutti ja asettui istumaan pohjoiskaarteen maalin ylähirrelle.

Olympiastadionin isäntä otti vieraansa vastaan: 36 000 valkopaitaista suomifania, bussilastillinen belgialaisia punapaitoja ja saman verran liituraitoihin pukeutuneita herroja pääkatsomon keskellä.

Jo pitkään stadionilla asustellut isäntä, huuhkaja esittäytyi ihmetteleville vierailleen. Peli pysähtyi, järjestysmiehet ja viranomaiset rapsuttivat niskakarvojaan, ja katsojilla oli hauskaa.

Huuhkaja jätti pohjoiskaarteen pystyhirren, ja lensi kunniakierroksen yleisönsä edessä. Välillä se kävi katsastamassa nurmikon kunnon ja asettui sitten eteläkaarteen maalin katolle. Voitollisesti Suomen peliä pyörittänyt Alexei Eremenko junior kävi antamassa lähtöpassit komealle linnulle, mutta huuhkaja palasi vielä eteläkaarteen maalin taakse.

Siellä se seurasi tarkasti, kun Jonatan Johansson siirsi Suomen 1 - 0 johtoon. Kansa pomppasi ylös ja huusi äänensä käheäksi, mutta huuhkaja jatkoi hievahtamatta samassa paikassa.

Viranomaiset liikehtivät hermostuneesti ja miettivät, miten siirtäisivät kutsumattoman isännän stadionilta syrjään. Onneksi lintu sai itse päättää omista menemisistään.

Ylväästi se nousi kymmenen minuutin istuskelun jälkeen jälleen siivilleen ja lensi stadionin pääkatsomon suuntaan. Suomi voitti 2 - 0 ja kansa purkaantui stadionilta kuumaan Helsingin yöhön. Toivottavasti isäntä palasi kotiinsa, ja on jälleen mukana kannustamassa Suomen voittoon, kun Puola saapuu syyskuussa stadionille.

(MTV3/Tapani Pohjala)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.