Mainos

Ei pelastuneita Filippiinien koneturmasta

Filippiineillä maanantaina sattuneesta lentokoneturmasta ei ehkä ole jäänyt ketään eloon, sanoi koneen omistavan Cebu Pacific Air -yhtiön edustaja tiistaina.

Aiempien tietojen mukaan onnettomuudessa olisi jäänyt eloon 15 ihmistä ja 30:n ruumiit olisi löydetty. Koneessa oli 99 matkustajaa ja viisihenkinen miehistö.

Kotimaanlennolla ollut kone katosi maanantaina Mindanaon saaren yllä 12 minuuttia ennen kuin sen oli määrä laskeutua Cagayanin lentokentälle. Kone iskeytyi mitä todennäköisimmin vuoren seinämään noin 60 kilometrin päässä kentästä.

Etsintäpartion kerrottiin havainneen koneen hylyn Sumagayavuoren rinteellä. Paikalle pyrkineiden pelastajien työtä vaikeuttivat maamiinat, joita vuoristoiselle alueelle on kylvetty vuosia sitten. Paikalliset asukkaat kertoivat nähneensä alueella onnettomuuden sattuessa leimahduksen ja kuulleensa voimakkaita räjähdyksiä.
-Räjähdys oli niin voimakas, että jotkut asukkaista luulivat kyseessä olevan valtaisan pommin, kertoi eräs paikallinen viranomainen.

Onnettomuuskone oli matkalla maan pääkaupungista Manilasta Cagayan de Oroon ja se oli tehnyt välilaskun Taclobanin kaupunkiin. Yhteys koneeseen katkesi sen jälkeen, kun ohjaaja oli pyytänyt laskeutumislupaa lennonjohdolta. Matkustajista ainakin viiden arveltiin olleen ulkomaalaisia. Koneessa oli viisi lasta.

Koneen valmistanut Boeing -yhtiö aikoo lähettää Filippiineille omat asiantuntijansa auttamaan paikallisia ja yhdysvaltalaisia viranomaisia onnettomuuden tutkinnassa. Yhtiön edustajan mukaan kyseessä oli DC-9-30 -tyyppinen kone, joka alunpitäen myytiin Kanadan lentoyhtiölle vuonna 1967.

Mikäli eloonjääneitä ei löydetä, maanantain turma on Filippiinien ilmailuhistorian pahin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.