Mainos

”Ei ollut onnettomuus” – vuonna 1979 sattunut katoamistapaus ratkesi?

Yhdysvalloissa epäillään ratkenneen 35 vuotta vanha katoamistapaus.

Teksasissa Hood Countyssa sijaitsevasta Granbury-järvestä löydettiin torstaina vanha auto, jonka sisällä oli ihmisen jäänteet. Jäänteiden epäillään kuuluvan vuonna 1979 kadonneelle Helen Holladaylle, kertoo ABC:n paikalliskanava.

Sheriffi Roger Deedsin mukaan Holladayta oli etsitty myös järvestä lukuisia kertoja tämän katoamisen jälkeen. Deeds epäilee, että autoa ei havaittu järvessä aiemmin, koska se oli ollut uponneena liian syvälle järven pohjaan.

Järven pinnan laskeminen paljasti kuitenkin sen, mitä tutkijat eivät olleet aiemmin löytäneet.

Järvestä pilkottavan avolava-auton perän havaitsi kaupungin työntekijä. Ylös hinatusta autosta löytyi luurankojäänteiden lisäksi käsilaukku, jonka sisällä oli Helen Holladayn henkilöpaperit.

Löytöpaikka kielii tahallisuudesta

Sheriffin mukaan auton löytöpaikasta voi päätellä varmuudella yhden seikan.

– Tämä ei ollut onnettomuus. Koska auto löytyi sieltä missä se oli, tämän on täytynyt olla tahallinen teko, joko rouva Holladayn toimesta tai muuten.

Helen Holladay katosi vuonna 1979 aviomiehen kanssa käydyn riidan jälkeen. Riita oli ollut lehtitietojen mukaan erittäin väkivaltainen. Miestä kuulusteltiin tapauksesta, mutta häntä ei nimetty epäillyksi.

Sheriffi epäilee, että täyttä varmuutta rouva Holladayn kohtalosta ei välttämättä koskaan saada. Luurangossa ei ole sheriffin mukaan nähtävissä selviä merkkejä väkivallasta. Sittemmin myös Holladayn mies on jo kuollut.

Luuranko pyritään tunnistamaan vielä dna-testein, tulosten varmistuminen kestää kuitenkin todennäköisesti pitkään.

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvalloissa saatiin lopullinen varmuus myös toisesta 70-luvulla sattuneesta katoamistapauksesta.

Dna-testeissä varmistui, että viime syksynä Etelä-Dakotassa purosta löydetyt ihmisen jäänteet kuuluivat vuonna 1971 kadonneille teinitytöille.

Lisää aiheesta uutisessa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.