Mainos

"Ei lisää kuntien eläkerahoja kotimaisiin sijoituksiin"

Kuntien Eläkevakuutuksen toimitusjohtaja ei lämpene ehdotukselle, jonka mukaan kuntien eläkerahoja pitäisi sijoittaa enemmän kotimaahan.

Kuntien Eläkevakuutuksen toimitusjohtajan Simo Lämsän mukaan kuntien eläkerahoja ei voi sijoittaa Suomeen juuri nykyistä enempää.

Yksityisiin tel-yhtiöihin verrattuna kuntien eläkerahoja on sijoitettu vain vähän Suomeen. Kuntien Eläkevakuutuksella osuus on vain neljännes, kun yksityisten tel-yhtiöiden sijoitukset kotimaahan ovat lähes puolet pääomasta.

- Kyllä se on selvästi vähemmän, meillä on selvästi salkku tässä suhtessa hajautetumpi. Tilannetta ei voi kovin paljon muuttaa ottamatta kohtuuttomia riskejä, Lämsä myöntää.

Kuntien Eläkevakuutuksella kova tuottovaatimus

Eläkeyhtiöiden varallisuutta on viime päivinä vaadittu sijoitettavaksi entistä enemmän Suomeen kotimaisen omistajuuden turvaamiseksi.

Kunnista eläköityy lähivuosina paljon ihmisiä, ja eläkevakuutusyhtiöllä on raskaat vastuut kannettavanaan. Osin siksi Kuntien Eläkevakuutuksen rahoille on asettettu erittäin korkea, neljän prosentin vuotuinen tuottovaatimus.

Yksityisiin työeläkeyhtiöihin verrattuna kuntien eläkerahoista on poikkeuksellisen suuri osuus - peräti 46 prosenttia sijoitettu osakkeisiin. Osakesijoitusten uskotaan tuovan pitkällä aikavälillä parhaan tuoton.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.