Mainos

Ei liian värikkäitä alusvaatteita — järkikäytäntö rautateillä?

Australiassa on syntynyt kädenvääntö rautatietyöntekijöitä koskevasta ohjeesta, jonka mukaan junahenkilökunta ei saisi käyttää liian värikkäitä alusvaatteita.

Queenslandin rautatietyöntekijöitä koskevan ohjeiston mukaan junahenkilökunnan "ei tule käyttää työasun alla värikkäitä alusvaatteita, sillä tämä voi antaa epäammattimaisen kuvan."

Alueen liikenneministerin mukaan sääntö on yli kymmenen vuotta vanha ja perustuu maalaisjärjen käyttöön.

Henkilökunnan mukaan värikkäistä alusvaatteista tuli kuitenkin ongelma vasta, kun työasut uudistettiin aiemmin tänä vuonna. Huhtikuussa käyttöön otetut univormut on tehty hyvin ohuesta vaaleansinisestä kankaasta.

Tyytymättömämpiä uusiin työvaatteisiin ovat naistyöntekijät, jotka valittavat asujen olevan lähestulkoon läpinäkyviä.

Myös palvelualojen ammattiliittoa edustava Kath Nelson arvostelee asuja ja alusvaateohjeita. Nelson on tyrmistynyt siitä, että työntekijöille saneltaisiin, millaisia alusvaatteita näiden tulisi käyttää.

– Jos työnantaja haluaa asettaa ehtoja sille, millaisia alusvaatteita työntekijät käyttävät, tulee työnantajan maksaa ne. Mutta tässä tapauksessa tulisi pohtia onko (työvaatteissa käytetty) kangas sopivaa, Nelson toteaa Courier Mailissa.

Liikenneministeri Annastacia Palaszczuk kuitenkin puolustaa uusia työasuja. Hänen mukaansa alueen ilmastoa ajatellen suunnitellut asut ovat "erittäin järkeviä".

Hän puolustaa myös ohjetta värikkäiden alusvaatteiden välttämisestä.

– Tämä on ihan järkikäytäntö, joka on ollut voimassa jo kymmeniä vuosia Queenslandin rautateillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.