Mainos

Ei läpimurtoa Ivy-maiden johtajien kokouksessa

Itsenäisten valtioiden yhteisön maiden huippukokous päättyi Moskovassa lähes tuloksetta. Kokous sulatti osan jäästä maiden välisissä suhteissa, mutta jätti kiperimmät ongelmat ilman ratkaisua.

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin mukaan kokouksessa hälvennettiin epäilyjä yhteisön tulevaisuudesta, joka asetettiin ennen kokousta vaakalaudalle. Ivy-maiden johtajat eivät kuitenkaan päässeet sopimukseen taloudellisesta yhdentymisestä, ja vain Jeltsin allekirjoitti sopimusluonnoksen yhtenäisen talousalueen muodostamisesta Ivy:n alueelle.

Johtajat "tulivat yksimielisesti siihen tulokseen, että Ivy:ä tarvitaan, mutta viisi vuotta ei ole tarpeeksi pitkä aika, jotta se olisi saanut todellisen muodon", Jeltsin sanoi kokouksen päätteeksi pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Ivy perustettiin vuonna 1991, kun Neuvostoliitto hajosi.

Ukrainan presidentti Leonid Kutshma totesi kokouksen aattona, että Ivy-maiden ryhmä on yhä hajanainen ja erimielinen eikä tämän päivän kokouksessa ole odotettavissa mitään läpimurtoa. Tuskin kukaan Ivy-maiden edustaja on tällä hetkellä tyytyväinen yhteisön toiminnan tuloksiin, koska sellaisia ei ole, Kutshma sanoi.

Ivy-maiden kokousta lykättiin jo kahdesti presidentti Boris Jeltsinin ollessa toipumassa sydänleikkauksesta ja keuhkokuumeesta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.