Mainos

Ei koskaan enää Euroviisuja, sanoo J. Ahola

Ei koskaan enää Euroviisuja, sanoo Teräsbetonin laulusolisti J. Ahola MTV:n haastattelussa. Teräsbetonin esitykselle odoteltiin menestystä Belgradissa, mutta kuinka kävikään: vain kolme maata sai vähemmän pisteitä. Pettymystä lisäsivät liian kovat odotukset.

Teräsbetonin esitys tulipaukkuineen oli näyttävä, virheetön ja muusta tarjonnasta poikkeava, mutta silti se ei purrut Euroopan viisuyleisöön.

Kun puhelinäänet oli laskettu ja julkistettu, Teräsbetoni oli pudonnut sijalle 22 . Sen takana oli vain kolme maata: Saksa, Puola ja Britannia.. Rakas vihollinen Ruotsi oli 18. , Tanska 15. ja Islanti 14. , mutta Norja varsin hyvällä sijoituksella peräti viides.

Lähialueäänestäminen oli taas kunniassaan, kun Itäeuroopan puhelinäänestäjät antoivat parhaat pisteet naapurimaiden edustajille. Monet pohjoismaat tekivät samoin, mutta ei niin räikeästi, ja sitä paitsi meitähän on vain viisi. Itse aisassa monissa pohjoismaissa oltiin pettyneitä siihen että naapurimaista tuli liian vähän pistetä

Vielä lauantaina aamupäivällä suomalaisryhmässä oltiin varsin toiveikkaita, vedonlyöntitoimistot kun olivat pudottaneet Teräsbetonin kertoimia ja siten ennakoineet sille hyvää sijoitusta.

Ei tullut siis Suomelle tänä vuonna Euroviisumenestystä - päinvastoin kuin Kreikalle, jonka joukkue asui suomalaisten kanssa samassa hotellissa. Kreikkalaiset juhlivat komeaa kolmossijaa ja näyttipä maa välillä ääntenlaskun jossain vaiheessa jopa voittavan koko kisan..

Suunnitellut suomalaisjuhlat kokivat mahalaskun, ja bändi ja muu suomalaisryhmä palasi hotellille vaimean oloisena mutta ei mitenkään lyötynä. Lohtua tuli ala-aulassa riemastuneilta kreikkalaisilta, mutta mitään pitempiä haastatteluja muusikot eivät enää yöllä antaisi. Mutta ainakin yhtyeen kitaristi jaksoi pitää lippua korkealla.

Venäjän voitto ei ollut yllätys, loppuvaiheessa se oli yksi ennakkosuosikeista.

Jättiskriinin ääressä Belgradissa näki myös, mistä maista serbit tykkäävät; buuausta tuli kun ääniä meni Albanialle, Kroatialle tai Slovenialle - taustalla on Jugoslavian hajottanut sota. Riemu oli ylimmillään, kun Serbia sai huippuäänet, mutta täällä jaksettiin myös iloita Serbian parhaan ystävän Venäjän puolesta. Balkanilla kansallistunteet ovat voimissaan.

Suomalaisille Euroviisufaneille tuli yöllä kuitenkin yksi hyvä uutinen. Venäjän voittajakappaleen esittäjä Dima Bilan on tulossa keskiviikkona Suomeen, josta hän aloittaa promootiokiertueensa - matka jatkuu Helsingistä Tukholmaan ja Osloon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.