Mainos

Ei kansanäänestystä Itä-Timorissa

Indonesia torjui tänään vaatimukset kansanäänestyksen pitämisestä Itä-Timorin itsemääräämisoikeudesta.

Opiskelijat ja ihmisoikeusaktivistit ovat yhä äänekkäämmin vaatineet autonomiaa Itä-Timoriin, jonka Indonesia valtasi vuonna 1975 Portugalilta.
-Pidämme kansanäänestystä sopimattomana, eikä suurin osa Itä-Timorin väestöstä voi sitä hyväksyä, sanoi Indonesian ulkoministeri Ali Alatas.

Alatasin mukaan Itä-Timorin väestö on jo ajat sitten päättänyt liittyä Indonesiaan. Hän viittasi vuonna 1975 hyväksyttyyn asiakirjaan, jonka useat itätimorilaiset johtajat ovat allekirjoittaneet.

Indonesian pitkäaikainen presidentti Suharto erosi tehtävistään viime kuussa ja sen jälkeen itätimorilaiset ovat yhä lisääntyvässä määrin vaatineet kansanäänestyksen järjestämistä Itä-Timorin poliittisesta asemasta. Itä-Timor on Portugalin entinen siirtomaa, jonka Indonesia liitti itseensä 1976.

Itä-Timorin opiskelijat järjestivät lukuisia mielenosoituksia pääkaupungissa Dilissä viime viikolla. He vaativat alueelle itsemääräämisoikeutta. Sotilaat ja poliisi hajottivat perjantaina väkivalloin opiskelijoiden joukkokokouksen ja pidättivät useita osanottajia.

Alatasin mukaan ratkaisu Itä-Timorin kiistaan pitää saada aikaan Indonesian ja Portugalin välisellä vuoropuhelulla YK:n pääsihteerin välityksellä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.