Ei enää pesukarhumeikkiä

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, kuinka saa heleän kesäihon, miten meikataan siisti silmämeikki ja mikä ripsiväri pidentää ja tuuheuttaa.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Siisti silmämeikki helposti

Miten osaisin tehdä oikeanlaisen silmämeikin, niin että se sopisi silmieni muotoon? Näytän yleensä aina pesukarhulta kun yritän käyttää luomiväriä. Laitan sitä vähän joka paikkaan.

Riian vastaus:

Koska et kerro minkä malliset silmäsi ovat, minun on hieman vaikeaa neuvoa tarkkoja ohjeita. Aina siisti silmämeikki syntyy yhdellä luomivärillä. Levitä haluamasi sävy koko liikkuvalle luomelle. Häivytä kohti kulmakarvaa pehmeäksi ja utuiseksi. Tee ohut eyeliner-rajaus aivan ripsien tyveen. Lisää siisti kerros maskaraa ripsiin. Tämä silmämeikki on aina hyvännäköinen ja muodikas. Värejä vaihtelemalla saat sen näyttämään aina uudelta ja kivalta.

Heleä kesäiho

En halua käyttää meikkivoidetta ja puuteria kesällä. Mikä olisi hyvä vinkki saada iho näyttämään silti heleältä ja virheettömältä?

Riian vastaus:

Kesämeikki ilman meikkivoidetta on Nivean Natural Beauty ihoa kaunistava kosteusvoide. Ihosta tulee heleä ja hehkeä. Voide tasoittaa ihon sävyä ja tekee ihosta huolitellun näköisen. Tämä kaikki siis pelkällä kosteusvoiteella! Testaa!

Voidemainen poskipuna

Onko Nivealla voidemaista poskipunaa?

Riian vastaus:

Nivean valikoimista löytyy puuterimainen poskipuna. Kätevä vinkki on levittää sopivan sävyistä Color Passion huulipunaa ennen puuterointia poskille meikkivoiteen päälle. Kun käytät voidemaisia tuotteita, muista häivyttää ne huolella. Sormilla meikkaus sujuu voidemaisten meikkien kanssa melkein parhaiten.

Luonnollinen meikkipohja

Heippa! Miten saan luonnollisen meikkipohjan?

Riian vastaus:

Luonnollinen meikkipohja syntyy näin:

Levitä kasvoille ohutta Teint Delight -geelimeikkivoidetta. Levitä tuote käsin niin saat sen sulautumaan ihoosi mahdollisimman hyvin. Lisää silmien alle, luomen pohjustukseen ja ihon pikkuvirheisiin Perfect Cover valoa heijastavaa peitevoidetta. Kun levität meikkivoiteen ensin ja peitevoiteen vasta sen jälkeen, näet kuinka paljon oikeastaan tarvitset lisäpeittävyyttä ja näin meikkipohjasta ei tule liian paksu. Puuteroi iho lopuksi Ideal Finish -kivipuuterilla käyttäen apuna isoa puuterisivellintä.

Vaalean ihon meikki

Moi! Tarvitsisin apua vaalean ihon meikkaukseen. Ihoni on aina ollut melko herkkä ja vaalea, ja olen alkanut käyttää Nivean Ideal Finish -meikkivoidetta sävyltään Ivory. Se on juuri sopiva, koska se peittää virheet hyvin eikä muuta kuitenkaan ihoni väriä. Välillä kuitenkin tuntuu että tarvitsen sen päälle vähän puuteria "kiinnittämään meikin". Löytyykö Nivealta tuohon meikkivoiteen sävyyn sopivaa kevyttä puuteria?

Näytän siis usein melko kalvakalta ja poskipuna olisi tarpeen. Mikä poskipuna ja huulimeikki voisi olla sopiva kalpealle ja sinisilmäiselle punapäälle? Hiukseni ovat melko syvän punaiset. Tykkään keskittyä enemmän silmämeikin tekemiseen, joten en halua mitään kovin näyttävää, vähän vaan väriä kasvoille. Olen vasta 18-vuotias ja haluan näyttää ikäiseltäni, olen omasta mielestäni vähän liian vanhan näköinen kovin vahvassa meikissä. Kalpealle iholle on kuitenkin vähän hankalaa lähteä etsimään itse sävyjä, jotka eivät näyttäisi liian rajuilta punaisten hiusteni kanssa.

Riian vastaus:

Moikka! Täydellinen pari Ideal Finish -meikkivoiteelle on Ideal Finish -kivipuuteri ja sinulle siitä sävy 02 Nude. Testaa poskipunaksi Stay Real Blush poskipunan sävyä 01 Shades of Rose. Se on juuri sopivan vaalea roosavivahteinen puna ja sopii siis hyvin vaalealle hipiällesi. Silmämeikiksi kokeile simppeliä tyyliä. Eyeliner-rajaus ripsien tyveen ja reilu maskarakerros. Valmis. Aina toimiva yhdistelmä, eikä lookkisi ole liian meikatun oloinen!

Tuuheuttava ja pidentävä ripsiväri

Moi Riia! Olen 15 vuotta, minulla on vaaleat aika pitkät hiukset, jotka ovat vähän kiharat, sekä sini-harmaat silmät. Haluaisin kokeilla jotain kesäistä meikkiä, joka saisi iloisen persoonani paremmin näkymään. En kuitenkaan halua meikin olevan liian räväkkä, esim. lilaa tai vaaleanpunaista luomiväriä en ole aikeissa käyttää.

Millainen olisi hyvä ripsiväri, joka antaa paljon tuuheutta ja pidentää hieman samalla?Tiedätkö muuten tuhoaako hiusten suoristaminen hiusten laatua enemmän vai vähemmän kuin päivittäinen hiusten suoristus raudalla?

Riian vastaus:

Iloiseen kesätyyliin kiva meikki olisi raikkaat oranssiset huulet. Kokeile Volume Shine Ultra Glossy kiiltopunan muodikasta sävyä 06 Mandarina ja punaa huulesi ihanan kiiltäviksi ja korallin hehkuviksi.

Ripsiväriksi suosittelen sinulle Volume Nanodefinition Mascaraa. Saat sillä tuuheat ja runsaat, huolellisesti erotellut ripset. Ripsaria löytyy sekä vesiliukoisena että vedenkestävänä.

Hiusten kunto vaikuttaa siihen mikä saa hiukset voimaan paremmin tai huonommin. Jatkuvat kemialliset käsittelyt rasittavat toki hiuksia, mutta hyvällä hoidolla hiukset saavat kiiltoa ja vahvistuvat. Kuumat raudat ja kihartimet kaipaavat aina kaverikseen muotoilutuotteita, joissa on lämpösuoja. Nivean kaikista muotoilutuotteista löytyy lämpösuoja.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat