Mainos

Ei edistystä Camp Davidissa

Lähi-idän rauhanneuvotteluissa Camp Davidissa Yhdysvalloissa ei ole tapahtunut edistystä. Kokouspaikalta kantautuneiden tietojen mukaan osapuolet eivät ole lainkaan lähestyneet toisiaan hankalimmissa kysymyksissä, kuten Jerusalemin asemassa ja palestiinalaisvaltion rajoissa.

Kokouksen edistyminen tässä viikonvaihteessa on hieman epäselvää, sillä osapuolten pyhäpäivät saattavat rajoittaa tapaamisia. Muslimeiden pyhä päivä oli perjantai ja juutalaisten sapatti alkoi eilen auringonlaskun aikaan ja päättyy tänään illalla.

Arafat uhkasi kävellä ulos

Palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat on uhannut kävellä ulos Lähi-idän Camp Davidissa pidetyistä

Jasser Arafat

rauhanneuvotteluista eilen. Neuvotteluja läheltä seuranneiden lähteiden mukaan Arafat kimpaantui Yhdysvaltojen yrityksistä "rakentaa siltaa" neuvottelijoiden välille. Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton sai Arafatin kuitenkin rauhoittumaan, ja neuvottelut saatiin jatkumaan.

Cilnton on tavannut Arafatin ja Israelin pääministerin Ehud Barakin kahdenkesken. Illallisia lukuunottamatta Barak, Clinton ja Arafat eivät ole tiistain jälkeen neuvotelleet kaikki kolme yhdessä.

Virallinen uutispimento Camp Davidin kokouksesta jatkuu neljättä päivää.

Sekä Israelin että Palestiinan lähteet sanovat, että Yhdysvallat on tuonut neuvotteluihin mukaan omia ideoitaan ensimmäistä kertaa torstai-iltana. Yhdysvaltojen tarkoituksena on kaventaa neuvottelijoiden eroja tärkeimmissä kysymyksissä.

MTV3-STT-AFP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.