Ei asiaa mitaleille! Hakola jäi karusti Kläbon finaalivauhdista

Ristomatti Hakolan vauhti ei riittänyt mitaleille maastohiihdon olympiasprintin loppukilpailussa. Suomalaistykki jätettiin hurjavauhtisessa finaalissa viimeiseksi.

Hakola eteni vaivatta jatkoon puolivälieristä ja välieristä, mutta loppukilpailussa Norjan Johannes Kläbo karkasi olympiavoittoon ylivoimaisella tavalla.

Kläbo jätti loppunousussa muut jälkensä. Maalisuoralla Italian Federico Pellegrino venytti hopealle ennen venäläistä Aleksandr Bolshunovia. Hakola joutui antamaan periksi jo varhaisessa vaiheessa ja jäi finaalin kuudenneksi.

Hakola oli kuudes myös vuosi sitten Lahden MM-kisojen sprinttifinaalissa. Suomelta puuttuu yhä henkilökohtainen mitali miesten sprintin arvokisatasolta.

Muista suomalaisista Martti Jylhä pääsi mukaan välieriin, mutta karsiutui jatkosta eränsä viidentenä. Puolivälierissä Iivo Niskanen oli erässään kolmas, mutta putosi leikistä aikavertailun perusteella. Lauri Vuorinen puolestaan kolaroi venäläisen Aleksei Vitsenkon kanssa ja jäi puolivälierässään viimeiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat