Mainos

"Ei anneta tänä vuonna talven yllättää" – poliisi patistaa viimeisiäkin vaihtamaan talvirenkaat alle

Helsingin poliisi patistaa autoilijoita vaihtamaan talvirenkaat alle myös pääkaupunkiseudullä huomiseksi luvatun lumen ja pakkasen vuoksi.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Pääkaupunkiseudulle on luvattu huomisesta alkaen pakkasta ja lumisadetta. Poliisi muistuttaa, että tämä kannattaa ottaa huomioon liikenteessä ja erityisesti työmatkaa ajatellen.

– Tällä viikolla kannattaa seurata säätiedotusta ja ennakoida sen mukaan esimerkiksi työmatkaliikkuminen. Lumisade ja pakkanen tekevät tuloaan, joten autoon kannattaa vaihtaa talvirenkaat nyt jo hyvissä ajoin tai varautua liikkumaan julkisilla liikennevälineillä, muistuttaa ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Pakkasta, lumisadetta ja räntää on luvattu Helsingin seudulle keskiviikosta alkaen.

– Lumisateen ja pakkasten saapuessa liikenteessä kannattaa pidentää turvaväliä edessä ajavaan ja huomioida oikea tilannenopeus. Matkantekoon kannattaa myös varata kesäkeleihin verrattuna enemmän aikaa. Ei anneta tänä vuonna talven yllättää, Höök sanoo.

Poliisi muistuttaa myös, että talvirenkaat tulee vaihtaa alle lain mukaan viimeistään 1.12. ja niitä on käytettävä helmikuun loppuun. Talvirenkaita saa kuitenkin käyttää olosuhteet huomioon ottaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.