Mainos

Ehrensvärdin kapteeni puhalsi 1-1,5 promillea

Ehrensvärd-huoltolautan kapteeni puhalsi poliisin alkometriin 1-1,5:n promillen lukemat Ehrensvärdin törmättyä Viking Gabriellaan Helsingin edustalla perjantaina. Poliisin mukaan tarkka promillelukema selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa todennäköisesti lähipäivinä. Tapausta selvitetään epäiltynä vesiliikennejuopumuksena sekä työtapaturmatutkintana.

Ehrensvärd-huoltolautan kapteeni on puhaltanut poliisin alkometriin 1-1,5:n promillen lukemat Ehrensvärdin törmättyä Viking Gabriellaan Helsingin edustalla perjantaina. Helsingin poliisin mukaan tarkka promillelukema selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa todennäköisesti lähipäivinä.

Poliisin on määrä tutustua onnettomuuden osapuolten meriselityksiin, minkä jälkeen on tarkoitus kuulla osapuolia asiassa. Tähän mennessä ei ole tehty kuulusteluja, joten poliisin tiedot perustuvat ainoastaan tapahtumapäivän havaintoihin. Tapausta selvitetään epäiltynä vesiliikennejuopumuksena sekä työtapaturmatutkintana.

Viking Linen Gabriella oli tulossa Tukholmasta Helsinkiin ja Ehrensvärd oli matkalla Suomenlinnasta Katajanokalle, kun alukset törmäsivät Kruunuvuoren selällä puoli kymmeneltä viime viikon perjantaina. Alusten keulaosat saivat sivukosketuksen.

Gabriellalla oli 1253 matkustajaa ja 138 henkilökuntaan kuuluvaa. Ehrensvärdillä oli matkustajia 14 ja miehistön jäseniä 4. Ehrensvärdillä yksi miehistön jäsen sai rytäkässä haavan päähänsä ja toinen loukkasi lievästi kätensä.

Liikenne Suomenlinnaan hoituu

Gabriella selviytyi kolarista ilman suurempia vaurioita. Ehrensvärdillä vahingoittui keularamppi sekä kolme kyydissä ollutta autoa. Molemmat alukset kykenivät jatkamaan omin avuin satamapaikkoihinsa.

Suomenlinnan ja Katajanokan väliä liikennöivä Ehrensvärd on parhaillaan tutkittavana. Tutkimuksissa selvitetään, voidaanko liikennöintiä jatkaa päivisin ja korjata alusta iltaisin vai pitääkö alus ottaa kokonaan pois liikenteestä korjaustöiden ajaksi. Ehrensvärdin ollessa poissa liikenteestä Suomenlinnaan pääsee edelleen kahdella aluksella Kauppatorilta. Kuorma-autoja Suomenlinnaan ei saada kuljetettua ennen kuin Ehrensvärd palaa liikenteeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.