Mainos

Ehkäise flunssaa: Pese käsiä, pese käsiä, pese käsiä

Soittokierros paljastaa tärkeimmäksi flunssan ennaltaehkäisykeinoksi käsien pesun. Asiantuntijat kertovat myös muita hyviä neuvoja. Esimerkiksi lasten ja nuorten sairaanhoitaja Tiia Virtanen sanoo, että myös influenssarokote auttaa flunssan ehkäisyssä.

Yleislääketieteen erikoislääkäri Meeri Pasanen sanoo, että lääketiede ei ole paneutunut flunssaan, koska sitä pidetään mitättömänä tautina, vaikka se aiheuttaa paljon tuskaa ihmiselle.

Tässä muita neuvoja:

Yritä välttää tautipaikkoja ja kontaktia flunssaisiin ihmisiin, sillä bakteerit kulkeutuvat helposti kädestä toiseen. Myös seteleissä, ovenkahvoissa, vessan hanoissa ja bussien tukitangoissa on paljon taudinaiheuttajia, joten vältä niiden tarpeetonta koskettelua.

Huolehdi työpaikallasi, että työpöytäsi ja tietokoneen näppäimistösi pysyvät puhtaina.

Syö paljon C-vitamiinia sisältäviä ruokia, kuten sitrushedelmiä, parsakaalia, mansikoita, tomaatteja ja perunaa. Myös tee parantaa vastustuskykyäsi.

Peruskunnosta pitää huolehtia ja syödä monipuolista ruokaa.

Pidä huoli että juot vettä noin kahdeksan lasia päivässä, mutta myös vitamiinipitoiset mehut auttavat flunssan välttämisessä.

Stressi ja unenpuute heikentävät vastustuskykyäsi, joten muista levätä tarpeeksi ja yritä välttää asioiden kasautumista ja turhaa kiirettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.