Mainos

Ehdotus vaalirahoituslaista valmistunut

Vaali- ja puoluerahoituslainsäädäntöä uudistava toimikunta on saanut valmiiksi ehdotuksensa vaalirahoituslainsäädännön osalta. Toimikunta luovuttaa mietintönsä tänään oikeusministeri Tuija Braxille.

Oikeusministeriö asetti Lauri Tarastin johtaman toimikunnan viime keväänä uudistamaan vaalirahalakia. Nyt toimikunnan mietintö on valmistunut ja se sisältää uudistusehdotukset, jotka koskevat vaalirahoituslainsäädäntöä kaikissa vaaleissa. Toimikunta on selvittänyt muun muassa vaalirahoituksen valvonnan järjestämistä ja sanktioita sekä mahdollisten ylärajojen asettamista ehdokkaan kampanjakustannuksille ja ehdokkaalle annettavalle tukisummalle. Ilmoitusvelvollisuus vaalikampanjan kuluista laajennettaisiin kaikkiin yleisiin vaaleihin.

Toimikunnan jäsenistä keskustan ja kokoomuksen puoluesihteerit sekä RKP:n edustaja ovat esittäneet, ettei yksittäisen ehdokkaan vaalikampanjakuluille tulisi asettaa kattoa.

Oikeusministeri Braxin tehtäväksi jää laatia sellainen lakiesitys, joka hallituksessa kelpaa myös hallituskumppaneille.

Puoluerahoitusta koskevat ehdotuksensa toimikunnan tulee tehdä syyskuun loppuun mennessä. Kunnallisvaalien osalta vaalirahoitusilmoituksia koskevia säännöksiä uudistettiin jo viime syksynä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.