Mainos

Ehdotus poistaisi omavastuun kotitalousvähennyksestä

Omavastuuosuuden kritisoidaan nostavan kokeilukynnystä ja jättävän vähän ostavat vähennyksiä vaille.

Kotityöpalvelualan kehittäjät ehdottavat omavastuuosuuden poistamista kotitalousvähennyksestä. Lisäksi Elias.fi-nettitori ehdottaa, että kotitaloustöiden verovähennykseen oikeuttaviin palveluihin luettaisiin myös kotien atk- ja digitukipalvelut sekä kodinkoneiden korjaus.

Ehdotuksen mukaan alkuperäinen omavastuuosuuden perustelu ei enää päde, koska sillä haluttiin vähentää verottajan työtaakkaa pienten kuittien käsittelyssä. Nykyisin verottajalle ei kuitenkaan toimiteta kuitteja automaattisesti.

Omavastuuosuuden kritisoidaan nostavan kokeilukynnystä. Samoin vähän ostava jää vähennyksiä vaille.

Kotitalousvähennyksen laajentamista perustellaan sillä, että kotien atk- ja digitukipalvelut ovat keskeinen tekijä sähköisen yhteiskunnan kehittämisessä. Monissa kodeissa nämä hankitaan ostopalveluina. Kodinkonekorjauksen mukaanotto taas kannustaisi kansalaisia ympäristöä säästävään kulutukseen, kun tavaran sijaan ostettaisiin kunnostuspalveluita.

Elias.fi on kotitalouspalveluiden tarjoajien ja ostajien kohtauspaikka, jonka tehtävänä on myös alan kehittäminen. Nettitorin luomiseen ovat osallistuneet muun muassa Etelä-Suomen lääninhallitus, Helsingin yliopisto, Kuluttajatutkimuskeskus, Opetushallitus, Verohallitus sekä joukko järjestöjä ja kuntia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.