Mainos

Ehdoton vankeus uhkaa yhdeksää moottoripyöräkerhon jäsentä

Syyttäjän mukaan Jyväskylän seudulla toimivat motoristijengiläiset ovat syyllistyneet useisiin törkeisiin rikoksiin, jotka liittyvät muun muassa huumausaine- ja dopingkauppaan sekä ampuma-aseisiin.

Syyttäjä vaatii ehdottomia vankeusrangaistuksia kaikkiaan yhdeksälle Jyväskylän seudulla toimivan moottoripyöräkerhon jäsenelle. Middle Point MC harjoitti syytteen mukaan järjestäytynyttä rikollisuutta viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden maaliskuuhun saakka.

Järjestäytyneen rikollisryhmän päätyminen käräjille on laatuaan ensimmäinen tapaus Keski-Suomessa. Pääsyytetyt ovat kerhon vuonna 2005 perustaneet 34-vuotias muuramelainen ja 27-vuotias jyväskyläläinen mies. Syyttäjän mukaan he värväsivät jäseniä tavoitteenaan tehdä organisoidusti törkeitä rikoksia. 1970- ja 1980-luvuilla syntyneitä syytettyjä on kaikkiaan 11. Heistä viisi on parhaillaan ehdonalaisessa.

Kerhon syntilistalle syyttäjä on kirjannut useita törkeitä rikoksia, jotka liittyvät muun muassa huumausaine- ja dopingkauppaan sekä ampuma-aseisiin. Tekoihin liittyy myös törkeää väkivaltaa. Kerhon johtajat kiistävät järjestelmällisyyden.

Syyttäjä todistelee kerhon järjestäytyneisyyttä ja rikollista luonnetta muun muassa hierarkiasta kertovilla nahkaliivien merkinnöillä ja toisen rikollisjärjestön kanssa tehdystä aluejakosopimuksesta kertovalla sähköpostiviestillä. Todisteena on myös iso joukko puheluiden salakuuntelunauhoja.

Tänään alkaneelle käräjäkäsittelylle on varattu aikaa kolme päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.