Mainos

Ehdolla linnanherran puolisoiksi kampaaja ja paitojen silittäjä

Sauli Niinistöstä ja Pekka Haavistosta tulisi varsin erilaisia linnanherroja, mutta myös heidän puolisonsa hoitaisivat valtakunnan ykköskumppanin tehtävää erilaisin ottein.

Siinä missä Niinistön vaimo Jenni Haukio kiirehti tänään jo aamutuimasta kampanjoimaan miehensä rinnalla, kertoi Haaviston kumppani Nexar Antonio Florez pitävänsä vapaapäivän. Asiasta kertoi Iltalehti.

Tänään Haukio kertoi tekevänsä täysillä töitä vaalien toisella kierroksella, mutta hän ei vielä ole ehtinyt miettiä rooliaan kampanjassa tarkemmin.

– Varmaan menen kaikkialle, minne toivotaan, Haukio sanoi kampanjan aloituksessa Helsingin Ruoholahdessa.

Myös Florez aikoo osallistua toisen kierroksen kampanjointiin ahkerammin kuin ensimmäisellä kierroksella. Hän pahoitteli eilen muun muassa Ilta-Sanomissa, ettei ole pystynyt osallistumaan tähän mennessä kampanjaan niin paljon kuin olisi tahtonut.

Florez ei silti aio ryhtyä pelkäksi edustuspuolisoksi, vaikka Haavisto sattuisikin voittamaan vaalit – hän on kertonut MTV3:lle haluavansa jatkaa työtään kampaajana ja tahtovansa pysytellä sivummalla julkisuudesta.

Haukion kohtalo ei ole yhtä selvä. Eilisiltana hän sanoi, että haluaisi nuorena ja koulutettuna jatkaa työelämässä jollakin tavalla myös presidentin puolisona. Aiemmin Niinistö kommentoi kuitenkin Uudelle Suomelle, että Haukion olisi vaikeaa jatkaa työtään kokoomuksen viestintäpäällikkönä.

– Presidentin puoliso ei voi työskennellä puoluetoimistossa, Niinistö sanoi.

Eilen Niinistö kertoi , että Haukion tuki on ollut korvaamatonta paitsi vaalikentillä, myös parin kotona.

– Jokaiselle meille on tärkeää, että on joku odottamassa kotona, valmistelee ruokaa, silittelee paitoja ja ennen kaikkea hellii, Niinistö sanoi.

Toimittaja-kirjailija Jussi Lähde arvioi Kalevalle, että Haukio olisi muodollisesti erittäin pätevä presidentin vaimo, mutta henkilönä hänestä ei julkisuudessa tiedetä juuri mitään.

Flores taas toisi Lähteen mielestä uutta merkitystä presidentinlinnaan kansainvälisesti ajatellen: Hän tekisi Suomi-kuvaa näkyväksi Etelä-Amerikassa ja koko Amerikan mantereella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.