Mainos

Ehdokkailla kuumeinen kiire tuoda omat kantansa esiin

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat Barack Obama ja Mitt Romney ovat väitelleet ensimmäisessä ehdokkaiden tv-väittelyssä Denverissä Coloradossa.

Keskustelun edetessä kummallakin oli kuumeinen kiire selittää omat lukunsa ja veromallinsa. MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo kertoo, että Romneyllä oli vaikeuksia päättää, millaisen ilmeen pitäisi kasvoillaan, kun Obama puhuu.

Sinisalon mukaan väittelyssä voittaa se, kumpi saa vastustajan puolustuskannalle. Väittelyssä testataan ennen kaikkea vastustajan kanttia.

Romney painoi keskustelussa päälle Obaman hallintoajan valtionvelan jättimäisestä paisumisesta. Obama puolestaan vastasi kysymällä, miksi amerikkalaisille öljy-yhtiöille annetaan verohelpotuksia, vaikka ne tahkoavat jättituloksia.

Ehdokkaat keskustelivat myös valtion takamaan sosiaaliturvan tulevaisuudesta ja sen yksityistämisestä.

Sinisalon mukaan Mitt Romney puhu välillä niin nopeasti, että keskustelun kuuntelijoilla on vaikea seurata perässä, Barack Obama malttaa selittää rauhallisemmin. Romney yrittää välillä jo määräillä keskustelun isäntää puheenvuoroissa.

– Kaiken kaikkiaan Romney vaikuttaa selviävän keskustelusta hyvin. Hän on tehnyt kotitehtävänsä, joten faktat ovat hyvin hallussa, Sinisalo kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.