Mainos

Ehdokkaiden rekisteröinti palestiinalaisten vaaleihin alkoi

Palestiinalaisviranomaiset varoittivat samalla, että vaaleja saatetaan joutua lykkäämään, ellei Israel keskeytä sotatoimiaan palestiinalaisalueilla.

Edesmenneen Jasser Arafatin seuraajan valinta pääsi virallisesti vauhtiin tänään, kun ehdokkaiden rekisteröinti palestiinalaisten tammikuussa pidettäviin presidentinvaaleihin alkoi. Samalla palestiinalaisviranomaiset varoittivat, että vaaleja saatetaan joutua lykkäämään, ellei Israel keskeytä sotatoimiaan palestiinalaisalueilla.

Johtavan vaaliviranomaisen Ammar Dweikin mukaan ehdokkailla on nyt 12 päivää aikaa rekisteröityä vaaleihin, jotka on määrä järjestää 9. tammikuuta.

- Me olemme toistuvasti vaatineet, että Israel vetää joukkonsa palestiinalaisalueilta, jotta työntekijämme pääsevät tekemään työtään esteettä, Dweik sanoi.

- Jokainen salamurha, tunkeutuminen tai ulkonaliikkumiskielto vaikuttaa väistämättä vaalien aikatauluun, Dweik jatkoi.

Palestiinalaisten väliaikainen presidentti Rawhi Fattouh vaati Israelia vetäytymään palestiinalaisten kansannousua edeltäviin asemiin ja poistamaan tarkastusasemat. Palestiinalaishallinto toivoo hänen mukaansa, että kansainväliset tarkkailijat valvovat vaaleja.

Fatah-järjestön odotetaan ilmoittavan virallisesti huomenna, että Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n johtoon noussut Mahmoud Abbas on järjestön ehdokas presidentinvaaleissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.