Mainos

Ehdokkaat vaativat EU:lta tiukempaa taistelua ilmastonmuutosta vastaan

Euroopan parlamenttiin pyrkivien suomalaisten vahva enemmistö kannattaa EU:lle tiukempia toimia ilmastonmuutoksen torjunnassa. Jokaisen eduskuntapuolueen ehdokaslistan enemmistö on tiukennuksen kannalla.

Myös useimmissa pienemmissä puolueissa enemmistö kannattaa tehokkaampia toimia. Tiedot käyvät ilmi MTV:n Uutisten vaalikoneen vastauksista.

Vihreät yksimielisiä, kokoomus hajallaan

Vahvimmin linjan tiukentamisen kannalla ovat vihreät sekä vasemmistopuolueet. Vihreän liiton ehdokkaista kaikki (20) ovat selvästi tehokkaampien toimien kannalla.

Samoin tiukentamista puoltavat kaikki kyselyyn vastanneet Vasemmistoliiton 18 ja Suomen Työväenpuolueen 16 ehdokasta. Kommunisteista 19 kannattaa ja yksi ei ota kantaa. SDP:n ehdokkaista 17 puoltaa ja kolme vastustaa tehokkaampia toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Eduskuntapuolueista suurin hajonta mielipiteissä on RKP:n ja kokoomuksen sisällä. Molempien puolueiden ehdokkaat käyttävät lähes koko vastausskaalaa voimakkaasta tukemisesta voimakkaaseen vastustamiseen.

Ylläoleva taulukko kertoo, miten laaja haitari kunkin puolueen ehdokkaiden mielipiteissä on

Yksittäisten ehdokkaiden mielipiteet ilmastonmuutoksen vastaisesta taistelusta

Taulukoihin on järjestetty kunkin puolueen ehdokkaat sen mukaan, miten he suhtautuvat väitteeseen:

"EU:n pitää vetää vielä tiukempaa linjaa ilmastonmuutoksen torjunnassa"

Ehdokkaan perässä oleva (prosentti)luku kertoo, kuinka vahvasti ehdokas yhtyy väitteeseen. Toisin sanoen, 100 tarkoittaa, että ehdokas on väitteen kanssa täysin samaa mieltä. Nolla puolestaan tarkoittaa, että ehdokas on täysin eri mieltä väitteen kanssa.

Mitä suurempi luku, sitä vahvemmin ehdokas ajattelee, että EU:n pitäisi toimia tiukemmin ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.