Mainos

Ehdokkaat silittelivät toistensa päitä MTV3:n vaalitentin aluksi

Suuren Presidenttitentin alussa jokaiselle kahdeksalle ehdokkaalle annettiin mahdollisuus kaivaa jotain hampaankoloon jäänyttä. Ensimmäisenä Paavo Väyrynen sai luvan moittia kilpakumppaniaan. Väyrynen ei aluksi meinannut löytää kenestäkään pahaa sanottavaa, saatika sitten mitään kaivelemma jäänyttä.

Lopulta Väyrynen halusi tietää, mitä mieltä Sauli Niinistö on sotilasliitosta. Väyrynen halusi tietää, pitäisikö Suomen liittoutua Naton kanssa. Niinistöltä ei herunut suoraa vastausta kysymykseen.

- Tiedän, että sinä olet maalannut minut moneen nurkkaan, mutta minä en siellä ole, Niinistö vastasi.

Sari Essayah kiitteli myös reilusta ja hyvästä kampanjasta.

- Lipposelta haluaisin kysyä, puhut uudesta maailmanjärjestyksestä, mitä se tarkoittaa?

Lipponen loi kuvaa mm. maapallon asukasluvun kasvusta.

- Maailmajärjestys on menossa uusiksi, kysymys on siitä, että pitää valita.

Timo Soini sai vastata Sauli Niinistön kysymykseen omasta eurooppalaisuudestaan ja suhteestaan pohjoiseen Eurooppaan. Tulipa esiin myös Soinin kannattama englantilainen jalkapallojoukkue Millwallkin.

Ehdokkaat olivat kilvan sitä mieltä, että kampanja on ollut kova, mutta reilu. Ensimmäisen todellisen vaikean kysymyksen esitti Paavo Lipponen Sauli Niinistölle.

- Niinistö on julistanut sodan ahneutta vastaan. Keskustelkoot miljonäärirahoittajiensa kanssa, joiden toiminnan seurauksena tuhannet ovat menettäneet työpaikkansa, Lipponen sanoi.

Niinistö sanoi lähettäneensä viestin hyvinvoiville.

- Nyt kannattaa pysähtyä ajattelemaan, onko hyvinvointia tulevaisuudessa, jos ei ole pahoinvointia. Eli hyvin menestyvien pitää olla talkoissa mukana, Niinistö vastasi.

Eva Biaudet halusi tietää Pekka Haavistolta kaksikielisyyden lisäämisestä mm. koulutuksessa. Soini puolestaan tenttasi Haavistolta vihreyden kadottamisesta.

- Vihreät ovat jääneet pieneksi osaksi presidentinvaalikampanjaa, koska muuta on tullut mukaan. Täytyy muistaa, että presidentti luopuu valituksi tullessaan puolueen jäsenyydestä, Haavisto sanoi.

Paavo Arhinmäki puolestaan halusi tietää Sauli Niinistön kantaa laittomiin lakkoihin.

- Jos laittoman lakon provosoi laiton menettely työnantajan puolelta, sekin pitää saada kuriin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.