Mainos

Ehdokkaat ja äänestäjät kohtaavat kotona - Olohuonetentti vaali-ilmiöksi

Näissä eduskuntavaaleissa suosioon on noussut olohuonetentti. Kävimme Salossa järjestetyssä tentissä, jossa kysymyksiä esitettiin rohkeasti kuudelle vaaliehdokkaalle.

Sanna Lundströmin perheen olohuoneeseen on tuotu tuolit terassia myöten. Niille on tarvetta, sillä olohuone täyttyy naapureista ja ystävistä.

-Huomasin sosiaalisessa mediassa, että olohuonetenttejä on järjestetty paljon pääkaupunkiseudulla. Ystävien kanssa puhuimme, että se on mielenkiintoinen konsepti. Päätimme järjestää olohuonetentin itse, koska kukaan muu ei järjestänyt.

-Tässä tullaan toisen kotiin ja ollaan samalla viivalla. Päästään puhumaan sydäntä lähellä olevista asioista, Lundström perustelee.

Naapurista paikalle tuli Lundströmin ystävä Kaisa Nisula.

-Mua kiinnostaa neljän lapsen äitinä, mitä ehdokkaat ovat mieltä seuraavalla vaalikaudella lapsiperheiden asemasta, verotuksesta ja lapsilisistä, koska ne kohdistuvat niin henkilökohtaisesti elämääni.

Nisula kiittelee olohuonetentin rentoa tunnelmaa.

-Torilla on niin paljon väkeä, että en välttämättä menisi hihasta vetämään ja sanomaan, että mulla on tällainen asia. Tässä se tuli luontevasti.

Matti Piensaloa puolestaan kiinnosti ehdokkaiden näkemykset peruskoulujen tuntijaosta.

-Olin tätä miettinyt ja mulla olisi ollut pari hyvää kysymystä vielä, mutta täällä oli muutenkin tosi hyviä kysymyksiä. Kouluasiat kiinnostavat, koska olen itse alalla.

-Kyllä ehdokas, joka on ollut eduskunnassa jo aiemmin, niin hänen valmiutensa vastata kysymyksiin, on parempi kuin ensi kertaa hakevalla.

Vaikuttaako tämä tilaisuus sinun äänestyspäätökseesi?

- Olen jo äänestänyt. Jäin itsekin miettimään, että olisin saattanut tehdä jopa eri valinnan, mutta nyt on menty ja sen takana seisotaan.

Lisää kiinnostusta politiikkaan

Keskustan Annika Saarikko oli yksi paikalle kutsutuista ehdokkaista. Tämä oli Saarikolle jo kolmas olohuonetentti.

-Mun mielestä olohuonetentit on ollut näiden vaalien monella tapaa ilahduttavin juttu ja politiikan kiinnostusta herättävä.

-Jokaisen tentin jälkeen ihmiset on tulleet sanomaan, kuinka nopeasti aika meni ja niin paljon jäi vielä sanomatta.

-Olohuonetentti saattaa olla tilaisuus, jossa moni kohtaa politiikkoja ensimmäistä kertaa intiimissä tilanteessa kasvotusten. Näissä poliitikot ja ehdokkaat ei erityisen helpolla pääse, mutta tunnelma on leppoisa ja kiva, Saarikko sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.