Mainos

Egyptistä löytyi uusi pyramidi

Egyptiläiset arkeologit ovat löytäneet yli 4000 vuotta vanhan pyramidin. Rakennelma löytyi Sakkarasta läheltä muinaista Memfistä.

Lähes viisi metriä korken pyramidin uskotaan kuuluneen kuningatar Ses-he-shetille, kuningas Tetin äidille. Teti oli Egyptin vanhan kuningaskunnan kuudennen dynastian perustaja noin 4 300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Löytyneestä rakennelmasta päätellen pyramidin uskotaan yltäneen noin viidentoista metrin korkeuteen. Tutkijaryhmä on vakuuttunut sen ainutlaatuisuudesta.

- Tämä pyramidi saattaa olla täydellisin Sakkarasta löydetty pyramidin osa seuraavista syistä: löysimme suuren osan pyramidin vaipasta, joka oli erittäin kauniisti muodostunut. Toinen tärkeä arkeologinen seikka on, että löysimme pappien varastotilan, jossa he säilyttivät erilaisia esineitä. Tärkeää tietoa on myös se, että tämä on ensimmäinen löytämämme päällysrakenne, joka on näin korkea, sanoo tutkimuksia johtava arkeologi Zahi Hawass.

Hawassin arkeologinen ryhmä on työskennellyt löydöksen parissa jo kahden vuoden ajan, mutta varmaksi uuden pyramidin löytyminen alkoi vahvistua vasta muutama kuukausi sitten.

Kaikkiaan Egyptistä on löydetty 118 pyramidia.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja