Mainos

Egyptissä valmistaudutaan suurmielenosoituksiin

Egyptissä mielenosoittajat valmistautuvat tänään varsinaiseen voimannäytökseen.

Kairon keskustaan on varhain aamulla kokoontunut yli 5 000 ihmistä. Monet ovat uhmanneet ulkonaliikkumiskieltoa ja yöpyneet Tahrir-aukiolla, josta on tullut mielenosoitusten keskuspaikka.

Mielenosoittajat ovat kutsuneet niin pääkaupunkiin Kairoon kuin Aleksandriaankin "miljoonan miehen" marssin. Aiempina päivinä mielenosoituksiin on osallistunut kymmeniätuhansia ihmisiä. Mielenosoittajat ovat myös julistaneet yleislakon ympäri maata.

Egyptin armeija on ilmoittanut, ettei se aio käyttää väkivaltaa mielenosoittajia vastaan. Armeijan tankkeja on kuitenkin ilmestynyt Kairon kaduille.

Presidentti Hosni Mubarakin vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Egyptissä jo viikon. Mubarak on luvannut aloittaa vuoropuhelun opposition kanssa. Asiasta kertoi myöhään illalla tv-puheessaan varapresidentti Omar Suleiman, jonka mukaan keskustelu kaikkien poliittisten puolueiden kanssa on tarkoitus aloittaa heti. Samalla hän vannotti hallituksen "taistelevan työttömyyttä, köyhyyttä ja korruptiota vastaan".

Myös Yhdysvaltain mielestä Mubarakin on nyt toimittava muutenkin kuin nimeämällä uusi hallitus. Valkoinen talo on niin ikään vaatinut Egyptin nykyhallintoa neuvottelemaan opposition kanssa, mutta se ei ole ottanut suoraan kantaa Mubarakin asemaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Tankit sulkevat Kairon katuja:

Katso Mikko Ritan juttu: (Huomenta Suomen uutiset 1.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.