Egyptissä tuhoisa tulipalo teatterissa

Beni Suefin kaupungin kulttuurikeskuksessa eilen illalla syttynyt tulipalo sai alkunsa kesken suositun Shakespearen näytelmän, jota oli saapunut katsomaan satakunta ihmisiä.

Ainakin 29 ihmistä on kuollut ja 38 loukkaantunut teatterissa syttyneessä tulipalossa Egyptissä. Osalla loukkaantuneista on hyvin vakavia palovammoja.

Palo syttyi eilen illlalla Beni Suefin kaupungin kulttuurikeskuksen teatterissa, sata kilometriä pääkaupungista Kairosta etelään. Keskuksessa oli palon syttyessä noin 100 ihmisiä katsomassa Shakespearen Hamlet-näytelmää. Poliisi epäilee, että osa palon uhreista tallautui väkijoukon jalkoihin, kun tulipalon synnyttämä paniikki pääsi valloilleen katsomossa.

Palo sai ilmeisesti alkunsa esityksessä käytetyistä kynttilöistä. Yksi kynttilä kaatui sytyttäen tuleen paperiset kulissit ja puisen esiintymislavan.

Samalla alueella liikenneonnettomuudessa kuoli aiemmin päivällä seitsemän ihmistä ja 13 sai vammoja linja-auton ajettua kastelukanavaan Minyan kaupungissa. Turman jäljiltä on yhä kateissa 20 ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat