Mainos

Egyptissä odotetaan mielenosoituksia

Egyptin oppositio osoittaa mieltä tänään kansannousun vuosipäivänä. Tämä päivä on julistetty kansalliseksi vapaapäiväksi.

Vuosi sitten tuhannet ihmiset marssivat kaduille osoittamaan mieltään presidentti Hosni Mubarakia vastaan. Mielenosoitukset johtivat Mubarakin eroon 11. helmikuuta.

Tänään vuosipäivänä luvassa on jälleen mielenosoituksia, sillä kumouksen jälkeiseen kehitykseen tyytymättömät oppositioaktivistit ovat kutsuneet egyptiläisiä joukkomielenosoituksiin.

Maata johtava sotilasneuvosto on julistanut päivän kansalliseksi vapaapäiväksi. Sotilasneuvoston johtaja Hussein Tantawi on luvannut, että maassa vuodesta 1981 voimassa ollut poikkeustila kumotaan tänään.

Parlamenttivaaleissa Egyptin Muslimiveljeskunta voitti lähes puolet paikoista maan parlamentissa. Vanhoillista islamia edustavien salafistien puolue tuli vaaleissa toiseksi ja sai noin neljäsosan paikoista. Näin ollen uskonnolliset puolueet saavat 508-paikkaiseen parlamenttiin vankan enemmistön. Tämä on herättänyt paljon pelkoja vapaamielisempien egyptiläisten keskuudessa. Esimerkiksi turistien pelätään kaikkoavan maasta, jos islamistien kannattamat tiukat pukeutumiskoodit ja alkoholikiellot toteutuvat.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.