Mainos

Egyptissä mellakoita yhä viikoittain

Arabikevään kuohut jatkuvat edelleen myös maissa, joissa varsinainen vallankumous on jo ohi.

Esimerkiksi Egyptissä kansa on ollut kaduilla vastustamassa vallankumouksen jälkeistä hallintoa. Erityisesti liberaali osa kansasta syyttää vallankumouksen jälkeistä uutta islamistista hallintoa muun muassa siitä, että tuore perustuslaki syrjii naisia eikä takaa uskonnon- tai sananvapautta. Lisäksi presidentti Mohammed Mursia sekä valtaan noussutta islamistista Muslimiveljeskuntaa syytetään vallan haalimisesta.

Helsingissä vierailleen Egyptin Muslimiveljeskunnan edustajan Ali Fateh El Babin mukaan edelleen jatkuvat mielenosoitukset ovat terve merkki.

– Se mitä tapahtuu tällä hetkellä, on hyvin terveellistä. Egyptissä vain ennen unelmoitiin siitä, että voisi mennä kaduille osoittamaan mieltä. Ainoa asia, mitä emme voi hyväksyä, on väkivalta.

Vaikka Egyptin lisäksi myös esimerkiksi Tunisiassa kuohuu edelleen, Muslimiveljeskunnan egyptiläinen edustaja on tyytyväinen arabikevään lopputulemaan.

– Ehdottomasti arabikevät on onnistunut. Emme ole saaneet kaikkea, mitä halusimme saada, mutta kuitenkin olemme alussa ja tämä jatkuu. Ikinä emme palaa siihen missä olimme, ikinä ei tule samaa tyranniaa eikä ikinä tule yhden ihmisen valtaa.

Toiveikkuudesta huolimatta Egyptissä ei ole edelleenkään saatu päätettyä useita kertoja lykättyjen parlamenttivaalien ajankohtaa.

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 15.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.