Mainos

Egyptin varapresidentti: Armeijaa ei käsketä mielenosoittajia vastaan - Katso videolinkki

Egyptin varapresidentti Omar Suleiman vakuuttaa, että hallitus ei määrää armeijaa hajottamaan mielenosoituksia Kairon keskustassa.

Suleiman sanoi yhdysvaltalaisen uutiskanava ABC:n haastattelussa, että mielenosoittajia kehotetaan menemään kotiin, mutta että väkivaltaa Tahir-aukiolla ei käytetä.

- Emme aio käyttää väkivaltaa heitä kohtaan. Pyydämme heitä menemään kotiin, ja vetoamme heidän vanhempiinsa, jotta he pyytäisivät mielenosoittajia lähtemään kotiin, viikko sitten varapresidentiksi nimitetty Suleiman sanoo ABC:lle.

Varapresidentti on puhunut myös Egyptin valtiontelevisiossa varoittaen kaaoksesta, jos mielenosoittajat jatkavat presidentti Hosni Mubarakin pikaisen eron vaatimista.

Varapresidentti Suleimania haastatellut ABC:n toimittaja Christiane Amanpour tapasi presidentinpalatsissa myös Mubarakin. Ilman kameroita tehdyssä haastattelussa presidentti sanoi olevansa valmis luopumaan vallasta, mutta pelkää Egyptin luisuvan sen johdosta entistä pahempaan kaaokseen.

Amanpourin mukaan Mubarak syyttää mielenosoittajien kesken tähän mennessä tapahtuneista väkivaltaisuuksista laittomia oppositioryhmiä.

(MTV3 - AP - ABC)

Videolinkki:
Christiane Amanpourin raportti tapaamisesta presidentti Mubarakin kanssa sekä varapresidentti Suleimanin haastattelu uutiskanava ABC:n sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.