Mainos

Egyptin turistikohteessa pommi-iskuja

Egyptissä on tehty kolme perättäistä pommi-iskua lähellä Israelin rajaa sijaitsevassa lomakohteessa. Iskuissa kuoli kymmeniä ihmisiä.

Egyptiläiseen lomakohteeseen Siinain niemimaalla on tehty sarja pommi-iskuja. Ainakin 28 ihmistä on kuollut. Lisäksi raunioissa arvioidaan olevan vielä 30 ihmistä. Toiveet eloonjääneiden löytymisestä alkavat huveta. Suuri osa raunioista on vielä raivaamatta.

Suurinta tuhoa aiheutti Taban kaupungissa Hilton-hotellissa (kuvassa) räjähtänyt pommi, joka tuhosi osittain israelilaisten suosiman lomahotellin ja sytytti sen tuleen. Egyptin sisäministeriön mukaan hotellin edustalta löytyi iskun jälkeen karrelle palanut ajoneuvo.

Toinen räjähdys vavisutti Ras Shaitanin leirintäaluetta noin 45 kilometriä Tabasta etelään. Sisäministeriön mukaan myös Ras Shaitanista oli löytynyt palaneen ajoneuvon jäänteitä.

Ainakin kolme melko tuntematonta ääri-islamilaista ryhmää ilmoitti tänään tehneensä pommi-iskun Hilton-hotelliin Tabassa Punaisenmeren rannalla Egyptissä. Iskun tekijöiksi ilmoittautuivat Marttyyri Abdullah Azzamin prikaatit, Islamilaiset Tawhidin prikaatit ja Maailman islamilainen ryhmä. Yhdenkään ilmoituksen aitoutta ei heti pystytty varmistamaan.

Suomalaisia ei tiettävästi ole uhrien joukossa. Suomen Kairon-lähetystö ei ollut saanut tietoja suomalaisuhreista. Tel Avivin suurlähetystö kertoi puolestaan saaneensa Israelin ulkoministeriöltä tiedon, jonka mukaan suomalaisuhreista ei oltu raportoitu.

Israel syyttää al-Qaidaa

Israelin varapuolustusministeri Zeev Boim sanoo, että Siinain pommi-iskut näyttäisivät olevan Osama bin Ladenin johtaman al-Qaida-terroristiverkoston työtä.

- Nämä (hyökkäykset) eivät ole sen kaltaisia, joita olemme tottuneet näkemään palestiinalaisilta terrorijärjestöiltä, Boim sanoi toimittajille Israelin ja Egyptin välisellä rajalla.

- Mielestäni nämä muistuttavat pikemminkin kansainvälisten terroristiryhmien kuten al-Qaidan hyökkäyksiä.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Siinain turistikohteissa räjähtäneet pommit eivät aiheuta toimenpiteitä suomalaisten Egyptin-matkailun suhteen.

(Kymmenen uutiset 08.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.