Mainos

Egyptin poliisi pidätti 200 ihmistä kuulusteltaviksi

Kairossa on pidätetty useita ihmisiä eilisten turisteihin kohdistuneiden terrori-iskujen johdosta. Poliisi selvittää, kuuluuko iskujen tekijäksi ilmoittautuneeseen ryhmään lisää jäseniä.

Egyptin poliisi on pidättänyt 200 ihmistä kuulusteltaviksi ulkomaisia turisteja vastaan Kairossa tehtyjen iskujen johdosta. Ihmisiä otettiin kiinni Kairon pohjoisosassa Shubra Kheiman alueella, missä eiliset iskut tehneet mies ja kaksi naista asuivat.

Viranomaiset pyrkivät selvittämään, kuuluuko iskujen tekijäksi ilmoittautuneeseen ryhmään lisää jäseniä. Tekijäksi ilmoittautui internetissä marttyyri Abdullah Azzamin prikaatit -niminen ryhmä.

Egyptiläismies räjäytti itsensä Egyptiläisen museon luona haavoittaen neljää ulkomaalaista ja kolmea egyptiläistä. Miehen vaimo ja sisko avasivat tulen turistibussia kohti toisaalla Kairossa, mutta eivät onnistuneet haavoittamaan turisteja. Sisar ampui hetkeä myöhemmin ensin vaimon ja sitten itsensä.

Egyptin poliittiset ja uskonnolliset johtajat ovat tuominneet iskut. Egyptin korkein uskonoppinut Mohamed Sayed Tantawi sanoi, että islam ei hyväksy mitään terroritekoja, jotka tähtäävät siviilien pelotteluun ja maan etujen vahingoittamiseen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.