Egyptin poliisi ampui kaksi jihadistiepäiltyä Kairossa

Egyptissä poliisi on ampunut kaksi jihadistiksi epäilemäänsä miestä, kertovat maan turvallisuusviranomaiset.

Ammuttujen miesten epäiltiin olleen osallisia aiemmin tässä kuussa tapahtuneeseen Italian konsulaatin pommitukseen Kairossa. Lisäksi heitä epäiltiin poliisien tappamisesta.

Viranomaisten mukaan epäiltyjen ja heitä pidättämään menneiden poliisien välille syntyi aseellinen yhteenotto, minkä seurauksena miehet kuolivat. Kuolleiden sanotaan kuuluneen ääri-islamistiseen Ajnad Misr -ryhmään.

Italian konsulaattiin tehdyssä pommituksessa yksi siviili kuoli ja yhdeksän ihmistä loukkaantui. Kyseessä oli ensimmäinen ulkomaalaiseen lähetystöön kohdistunut isku Egyptissä sen jälkeen kun jihadistit aloittivat hyökkäykset maan turvallisuusjoukkoja vastaan kaksi vuotta sitten.

Äärijärjestö Isis on aiemmin ilmoittanut olevansa konsulaatti-iskun takana. Myös Ajnad Misr on aiemmin ilmoittautunut useiden Kairon iskujen tekijäksi. Ajnad Misrin iskut ovat kohdistuneet erityisesti poliiseihin, ja lisäksi ryhmä on asettanut pommeja presidentin palatsin ja yliopiston kaltaisten tärkeiden rakennusten ulkopuolelle.

Ryhmän johtaja Hammam Mohamed Attiyah kuoli poliisin luoteihin Kairossa huhtikuussa. Poliisin mukaan Attiyah alun perin kuului Isisin egyptiläiseen haaraan, mutta hän jätti sen vuonna 2013 perustaakseen Ajnad Misrin.

Lue myös:

    Uusimmat