Mainos

Egyptin Muslimiveljeskunta neuvottelee varapresidentin kanssa

Egyptin varapresidentti Omar Suleiman on aloittanut neuvottelut opposition kanssa maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi.

Mukana neuvotteluissa on myös vaikutusvaltainen muslimiveljeskunta, joka on aiemmin torjunut hallituksen neuvottelutarjouksen. Veljeskunnan edustaja kuitenkin varoitti etukäteen, että ryhmä saattaa vetäytyä neuvotteluista, jos Kairon Tahririn aukiota miehittävillä mielenosoittajilla ei ole keskusteluissa ketään edustajaa.

Varapresidentin ja opposition on tarkoitus keskustella siirtymäkauden hallintojärjestelyistä, oikeudesta osoittaa mieltään julkisilla paikoilla ja opposition turvallisuustakeista. Presidentti Hosni Mubarakin eroa vaativat ryhmät eivät ole toistaiseksi onnistuneet sopimaan yhteistä kantaa.

Egyptin hallitus yrittää saada myös maan elinkeinoelämän pyöriä jälleen pyörimään. Yli 300 eri puolilla maata sijaitsevaa pankkia aikoi avata aamupäivällä ovensa viikon kestäneen tauon jälkeen. Kairossa pankkeihin ja pankkiautomaattien edustalle syntyi pitkiä jonoja, kun ihmiset halusivat saada vihdoin käteistä rahaa. Pankit ovat tänään auki vain muutaman tunnin.

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat 25. tammikuuta. YK:n edustaja arvioi, että levottomuuksissa on kuollut ainakin 300 ihmistä ja tuhannet ovat loukkaantuneet.

Mielenosoittajat ovat vannoneet jatkavansa protestiaan niin kauan, kunnes Mubarak eroaa.

(MTV3- Reuters - STT)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 6.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.