Mainos

Egyptin mellakoissa kymmeniä kuolleita

Egyptissä Port Saidin kaupungin levottomuuksissa on kuollut lähes 30 ihmistä, kertoo maan suurin sanomalehti Al-Ahram. Lisäksi vajaat 300 ihmistä on loukkaantunut. Armeija on määrännyt joukkoja kaduille rauhoittamaan tilannetta.

Kaikki kaupat ja liikeyritykset ovat pysyneet suljettuina, ja moskeijat ovat kehottaneet rukoilijoita luovuttamaan verta sairaaloiden käyttöön.

Levottomuudet alkoivat kaupungissa jalkapallomellakoinnista annetun tuomion jälkeen. Levottomuuksissa kuolleiden joukossa on myös poliiseja.

Turvallisuuslähteiden mukaan poliisit vartioivat vankilaa, jossa mellakoinnista syytettyjä säilytetään. Vankilan edustalle oli kerääntynyt väkeä jo aamusta odottamaan tuomiota.

Tuomioistuin langetti 21 syytetylle kuolemantuomion viime vuoden helmikuun mellakoinnista, jossa sai surmansa 74 ihmistä.

Jo eilen Kairossa ja muissa kaupungeissa oli lukuisia yhteenottoja kansannousun vuosipäivän vieton yhteydessä. Viranomaisten mukaan surmansa sai ainakin yhdeksän ihmistä ja satoja loukkaantui.

Egyptin presidentti Mohamed Mursi vetosi egyptiläisiin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

(MTV3 - AFP - Reuters - STT)

Katso Teresa Meriläisen juttu (Seitsemän uutiset 26.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.