Mainos

Egyptin levottomuudet ajoivat suomalaiset risteilymatkustajat Suezin kanavalle

Punaisellamerellä risteilemässä ollut Kristina Cruises -varustamon alus Kristina Katarina on joutunut muuttamaan matkasuunnitelmiaan Egyptissä.

Alus on parhaillaan ankkurissa Suezin kanavan eteläpuolella sijaitsevalla odotusalueella.

- Risteilijämme osalta tehtiin pari päivää sitten muutos, että menimme Sharm el Sheikin jälkeen Jordaniaan Agabaan, jossa tilanne oli aivan hyvä. Sieltä sitten jatkoimme tänne Suezin kanavalle, josta menemme sitten läpi huomenna, kertoo aluksen päällikkö Aku Kaikkonen.

Alun perin laivan oli tarkoitus vierailla Sharm el Sheikin lisäksi kahdessa muussa Egyptin satamassa. Reittiä päädyttiin kuitenkin muuttamaan Egyptissä nopeasti heikenneen turvallisuustilanteen takia. Kaikkonen tosin huomauttaa, että laivalla levottomuuksia ei huomaa millään lailla.

- Kun laivalta katselee tuonne Suezin kaupunkiin päin, niin siellä ei näy mitään epätavallista. Myös Suezin-kanavalla tilanne on ihan normaali ja aikataulut pitävät paikkansa, eli noin 50 laivaa menee kanavasta päivittäin läpi.

Kristina Katarinalla on parhaillaan 281 risteilymatkustajaa. Aluksen päällikön mukaan matkalaiset ovat suhtautuneet matkasuunnitelmien muuttumiseen ymmärtäväisesti.

- Monelle se, että lähdimme tänne Suezin kanavaan, tuntui olevan jopa innostuksen aihe, koska matkustajalaivat menevät aika harvoin tästä kanavasta läpi.

Egyptin tilanteesta johtuen Kristina Katarinan -risteilyt siirtyvät toistaiseksi Itäiselle Välimerelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.