Mainos

Egyptin lentoturmassa kuollut lähes 150 ihmistä

Egyptiläisen matkustajalentokoneen mereensyöksy johtunee teknisestä viasta. Turmassa kuolleista suurin osa oli ranskalaisia turisteja.

-

Egyptiläinen matkustajalentokone on syöksynyt Punaiseenmereen. Koneessa oli yhteensä 148 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Viranomaisten mukaan lähes kaikki koneen matkustajat olivat ranskalaisia. Lisäksi mukana oli yksi marokkolainen ja yksi japanilainen matkustaja. Viranomaiset myös kertovat, että kaikki koneessa olleet saivat surmansa.

Lennolla oli useita lapsia, jotka olivat lähdössä loman jälkeen kohti Ranskaa perheidensä kanssa. Miehistö koostui egyptiläisistä ja marokkolaisista.

Air Flash -lentoyhtiön Boeing 737 -kone oli matkalla Sharm el-Sheikhistä Pariisiin Kairon kautta, kun se katosi tutkasta pian nousunsa jälkeen. Lentokoneen kappaleita on löydetty 15 kilometrin päästä Sharm el-Sheikistä etelään. Pelastustöihin hälytetyt ovat löytäneet myös pieniä henkilökohtaisia tavaroita merestä.

Viranomaiset uskovat, että kyseessä oli onnettomuus, eikä minkään kerrota viittaavan terrorismiin.

- Mereensyöksy johtui teknisestä syystä, kertoi esimerkiksi Egyptin ilmailuministeri Ahmed Mohamed Shafiq Zaki televisiossa. Hän toivoi, että tarkempi syy selviäisi. Ranskan toinen liikenneministeri Dominique Bussereau puolestaan kertoi, että turmakoneella oli ongelmia nousun kanssa, ja että se yritti palata takaisin lentokentälle.

Ranskan presidentti Jacques Chirac on keskustellut asiasta Egyptin presidentin kanssa. Ranskan pääministeri Jean Pierre Raffarin antoi puolestaan lausunnon omaisille.

- Ilmaisen syvimmän osanottoni - myös hallituksen puolesta. Olen käynnistänyt kaikki viranomaistoimet ja olen pysyvästi yhteydessä presidenttiin sekä Egyptin johtoon. Ranska tarjoaa kaiken avun uhrien etsinnöissä sekä onnettomuussyyn selvityksessä, hän sanoi.

Air Flash-yhtiön mukaan mereen syöksynyt Boeing-lentokone valmistui vuonna 1993.

Sharm el-Sheikh tunnetaan yhtenä Egyptin suositummista turistikohteista, jonne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 03.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.