Mainos

Egyptin kaduilla tuhansia mielenosoittajia - kuusi kuollut

Egyptin levottomuuksien kuolonuhrien määrä on noussut kuuteen. Sairaala- ja turvallisuuslähteiden mukaan tuoreimmat uhrit saivat surmansa mielenosoituksissa Kairossa, kun protestoijat ja viranomaiset alkoivat heitellä toisiaan kivillä. Kuolleista yksi on mielenosoittaja ja yksi poliisi.

Viranomaiset ja mielenosoittajat ottivat illalla rajusti yhteen Egyptin ulkoministeriön edustalla. Mielenosoittajien onnistui jo tunkeutua ministeriön sivuovesta sisään, kunnes poliisi ajoi heidät ulos kyynelkaasun avulla.

Kairossa poliisi ampui kumiluodeilla kaupungin keskustaan kerääntyneitä mielenosoittajia. Silminnäkijöiden mukaan siviiliasuiset poliisit repivät mielenosoittajia eroon väkijoukosta ja hakkasivat näitä pampuilla.

Suezin kaupungissa Koillis-Egyptissä mielenosoittajat sytyttivät hallituksen rakennuksen tuleen, ja poliisi ampui heidän joukkoonsa kyynelkaasua. Kaupat on määrätty pysymään kiinni ryöstelyn pelossa.

BBC:n mukaan ainakin 500 ihmistä pidätetty viimeisen parin päivän aikana.

Laajat mielenosoitukset alkoivat toissapäivänä Kairossa. Mielenosoitukset ovat suurimpia sitten vuoden 1977 ruokamellakoiden.

Presidentti Hosni Mubarak on ollut vallassa 30 vuotta. Mielenosoittajat vaativat hallinnon vaihtamista ja toimia köyhyyden vähentämiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Risto Puolimatkan juttu (Seitsemän uutiset 26.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.