Mainos

Egyptin armeija lupailee "tärkeää tiedonantoa"

Al-Arabiya -televisiokanava kertoo, että Egyptin armeijan johto aikoo tänään ilmoittaa "tärkeän tiedonannon". Armeija ei ole vielä täsmentänyt, mitä asiaa tiedonanto koskee.

Armeijan johto on kokoontunut keskustelemaan Egyptin puolustus- ja varapääministerin Mohamed Hussein Tantawin kanssa.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut asiantuntija, professori Hannu Juusola Helsingin yliopistosta pitää armeijan roolia Egyptissä keskeisenä.

- Suhtautuminen armeijaan on ollut muuttumassa mielenosoittajien keskuudessa viime aikoina. Egyptissä ollaan enemmän ja enemmän tyytymättömiä siihen, mille puolelle maan armeija on lopullisesti kääntymässä.

Juusolan mukaan näyttää siltä, että armeijan on tehtävä päätös hyvin pian.

- Eri asia on se, onko armeijakaan yhtenäinen, Juusola kommentoi.

Talousministeri: Armeijan vallankaappaus huono kaikille

Egyptin talousministeri Samir Radwan varoittaa armeijan mahdollisen kapinan seurauksista. Talousministerin mielestä armeijan tekemällä vallankaappauksella olisi tuhoisat seuraukset Egyptin kansalle ja taloudelle.

- Painajainen armeijan vallankaappauksesta on todella paha kaikille, nuorillekin. Se on skenaario, jonka haluamme välttää, Radwan kommentoi BBC:n radiokanavalla.

Armeija on toistaiseksi pidättäytynyt voimatoimista protestoijia vastaan. Talousministeri Radwanin mielestä tämä pattitilanne ei voi jatkua kauan.

Egyptissä odotetaan uusia mielenosoituksia tälle päivälle. Protestoijat ovat pettyneitä, sillä presidentti Hosni Mubarak ei luopunutkaan presidenttipaikastaan eilen. Protestien on pelätty muuttuvan väkivaltaisiksi.

Opposition johtohahmoihin kuuluva Mohamed ElBaradei on vedonnut armeijaan, jotta se pelastaisi maan ajautumisen sekasortoon.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.