Mainos

Egyptiläismummon kohtalo veti perheen vakavaksi

Kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneen egyptiläisen isoäidin perhe suree. Helsingin hallinto-oikeus ei sallinut 64-vuotiaalle Eveline Fadayelille pysyvää oleskelulupaa Suomessa.

- Tämä on kuin kuolemanrangaistus äidille, kertoo Fadayelin poika Maher Georges.

Hallinto-oikeus päätyi eilen antamassaan ratkaisussa samaan maahanmuuttoviraston kanssa, vaikka se kielsinkin käännytyspäätöksen siksi, kunnes se on käsitellyt valituksen. Oikeus ei katso Evelinen Fadayelinin kuuluvan ydinperheeseen.

Egyptiläisnainen muutti Suomeen lastensa ja lastenlastensa luo sen jälkeen, kun hän jäi leskeksi Egyptissä pari vuotta sitten.

- Onko tämä poliittinen päätös, halutaanko hänestä ennakkopäätös. Hän ei häiritse ketään, poika Maher Georges kyselee.

Fadayel on vedonnut huonoon terveyteensä, mutta oikeuden mielestä lukuisat sairaudet eivät tee hänestä riippuvaisia lapsistaan ja hän voi saada hoitoa myös kotimaassaan.

Pojan mukaan hänen äitinsä on jo lähes luovuttanut, mutta perhe ei. Maher Georges aikoo lähteä äitinsä matkaan, jos oikeuden päätös astuu voimaan.

- Toisaalta pelkään, että jos jätän perheeni, niin minua ei enää lasketa isäksi, jos haluan palata takaisin.

Georges kertoo, että he aikovat hakea valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Lupaa pitää hakea 30 päivän aikana. Ainakin tämän ajan egyptiläisnainen saa viipyä Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.