Mainos

Egyptiläislehti hehkuttaa Suomea tulevaisuuden paratiisina

Egyptiläinen aikakauslehti Egypt Today esittelee marraskuun numerossaan Suomea varsin laajalti ja ylistävin sanoin.

Viisisivuinen katselmus käsittää perustiedot suomalaisesta koulutustasosta, historiasta, taloudesta ja jopa arkkitehtuurista. Lisäksi jutussa on haasteltu lukuisia suomessa asuvia egyptiläisiä ja arabitaustaisia henkilöitä.

25-vuotias kurdinainen kertoo artikkelissa Suomen sosiaaliturvasta, joka tarjoaa ilmaisen opetuksen kouluruokailuineen ja ilmaisen terveydenhuollon myös maahanmuuttajille.

Lisäksi jo lehden ingressi tuo esiin suvaitsevaisen Suomen. Sen mukaan päinvastoin kuin muualla maailmassa, täällä maahanmuuttajat ja muslimit eivät kohtaa rasismia. Suomessa maahanmuuttaja saa lehden mukaan itseasiassa hyvin lämpimän vastaanton.

Tämän todistaa myös Suomessa-asuvien lausunnot.

- Kun tulin Suomeen vuonna 1966, yliopiston rehtori kertoi, että on kunnia saada yliopistoomme mies Nasserin maasta, Joensuun yliopistossa työskentelevä emeritus professori Mohammed Ahmed muistelee.

Samoilla linjoilla on myös Helsingin yliopistollisessa keskussairaalaas työskentelevä Amro Bassioni. Hänen mukaan vähemmistöjä kohdellaan maassamme hyvin.

Lehden juttu on selkeästi suunnattu koulutetulle egyptiläisväestölle ja sillä haluttaneen herätellä egyptiläisiä ja muuta arabimaailmaa huomaamaan pohjoisen hyvinvontivaltion mahdollisuudet. Jutussa on näkyvästi esillä niin ikään Suomen arvostettu koululaitos ja lippulaivayritys Nokia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.