Mainos

Egyptiläisisoäiti ei aio lähteä - määräaika umpeen keskiyöllä

Egyptiläinen isoäiti Eveline Fadayel ei aio lähteä Suomesta, vaikka hänen määräaikansa poistua maasta päättyy keskiyöllä.

Fadayelin poika Maher Gerges toteaa STT:lle, ettei äiti lähde minnekään. Hänen mielestään poliisin on ensin tutkittava, ovatko viranomaiset syyllistyneet rikokseen.

- Minä en lähetä äitiä kuolemaan. En anna viranomaisten tappaa häntä, Gerges sanoo.

Gerges teki toukokuun loppupuolella rikosilmoituksen, jossa hän syyttää viranomaisia heitteillejätöstä. Poliisi kertoo, että ilmoitus on kirjattu, mutta sen eteen ei ole ehditty tehdä vielä muuta.

Poliisin mukaan ilmoitusta varten tulisi kuulla isoäitiä itseään. Hänen olinpaikastaan tai aikeistaan ei kuitenkaan ole tietoa, sillä hän ei ole noudattanut ilmoittautumisvelvollisuuttaan. Poliisin mukaan on tavallista, että ilmoituksen kirjaamisesta esitutkinnan aloittamiseen kuluu aikaa.

Gerges ei suostu kertomaan, missä Fadayel on tällä hetkellä. Hän sanoo huolehtivansa äidistään, joka saa yksityistä lääkärinhoitoa.

- Teen työtä, maksan verot ja teen tehtäväni. En ole rikollinen. Minun täytyy saada oikeutta eli että äitini on lähelläni samoin kuin joitakin suomalaisia äiti on lähellä.

Käännytys edessä

Tutkinnanjohtaja Juha Hirvonen toteaa, että poliisin on käännytettävä Fadayel, jos hän ei lähde vapaaehtoisesti. Tällöin poliisi järjestää hänen kotimatkansa ja saattaa mahdollisesti määränpäähän saakka.

Tarkkaa suunnitelmaa ei ole. Paljon riippuu matkustusreitistä, sillä isoäidillä ei ole oleskelulupaa Schengen-alueella. Myös lentoyhtiö voi kieltäytyä ottamasta häntä lennolle ilman saattajaa.

Seuraavaksi poliisi ryhtyy etsimään Fadayeliä.

- Itä-Uudenmaan poliisilaitos panee lähes päivittäin täytäntöön jonkun henkilön maastapoistamispäätöksen. Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista, Hirvonen muistuttaa.

Kun käännytettävä löydetään, Hirvosen mukaan hänen kanssaan päästään yleensä yhteisymmärrykseen keskustelemalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.